Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Treća osoba u braku ne mora biti višak, može ga čak i poboljšati

Preuzmite sliku

Treća osoba u braku ne mora biti višak, niti znak za uzbunu i svakako ne mora značiti kraj jednog braka. Naprotiv, ovakva situacija često poboljšava brak i unapređuje ga. Dokaz za to su Cathy Keen i njen suprug Thomas koji su u braku devet godina.

Thomas je nakon nekoliko godina braka odlučio u svoj život uvesti i modnu dizajnericu Nicole. I prije su Cathy i Thomas bili poligamni, ali ono što su dobili nakon što su upoznali Nicole bilo je divno iskustvo za njihov brak.

“Naše otvaranje braka i život s Nicole poboljšali su naš odnos. Monogamija je divna kada tek upoznate nekoga, ali stvari se vremenom mijenjaju, a otvorenost u braku omogućava nam da te stvari prilagodimo onako kako nam odgovara”, rekla je Keen.

Na početku braka ona i Thomas su se fokusirali jedno na drugo, ali onda su došli do tačke kada su počeli tražiti druge ljude. Nakon što su dobili dijete nastavili su razgovarati o toj mogućnosti da bi naposljetku potpuno otvorili svoj brak.

Cathy je prva upoznala Nicole, a onda ju je upoznala s Thomasom. Ljubav se polako razvila, a potom je Nicole počela dolaziti kod njih vikendima.

“Tada smo se veoma zbližili. Nakon što smo proveli vrijeme skupa bilo je više i ljubavi, tako da smo sve češće zvali Nicole kod nas. Nekoliko mjeseci kasnije Nicole se uselila”, kazala je za Huffpost Keen.

Cathy je kazala i kako joj je druga žena u braku dopustila da eksperimentira s njenom čudnošću, a uz treću osobu u braku svako ima koristi iz svoje perspektive.

S druge strane druga osoba olakšava brigu o kući, kućnim poslovima i općenito u životu. Osim toga i seks s drugom osobom bez osjećaja krivnje također je užitak i benefit treće osobe u braku.

“Nicole je biseksualna i prije nas je izlazila s drugim parovima. Thomas je u odnosu s njom bio dominantniji, a više pokoran u svom odnosu sa mnom. Uživao je u mogućnosti da ima oba iskustva”, rekla je Cathy.

Budući da par ima i sedmogodišnjeg sina, morali su ga upoznati s Nicole.

“Nismo pravili nikakvu paniku kada je Nicole počela živjeti s nama. Ona je bila naša prijateljica s posla pa smo se vikendom jednostavno družili. Onda je preselila kod nas. Morali smo mu objasniti da je to Thomasova djevojka”, rekla je Keen.

Par ovu vezu nije krio ni od prijatelja i porodice pa prije nego su raskinuli s Nicole o njoj su govorili kao o njihovoj zajedničkoj djevojci. Nicole i njihov sin još uvijek su u dobrim odnosima, a on je voli i poštuje. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,