Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Treba li reći “UNO!” kada u rukama imate zadnju kartu? Tvorci igre svojim odgovorom razljutili igrače

Preuzmite sliku

Tvorci UNO karata, odnosno firma Mattel, nedavno su pokrenuli lavinu rasprava i komentara na društvenim mrežama kada su otkrili pravilo da, ako jedna osoba baci kartu +2, sljedeća osoba koja je na redu ne može baciti istu takvu kartu i sve prenijeti na treću osobu koja bi tom metodom morala vući čak četiri karte.

Onaj ko je na potezu nakon što jedna osoba baci kartu +2, mora vući dvije karte i igra ide dalje. Kao da to nije dovoljno razljutilo igrače, sada su odlučili otkriti još nešto. Doslovno svi igraju tako da, kada im u rukama ostane zadnja karta, glasno viknu “UNO!”, ali čini se da to nije potrebno.

Jedan korisnik Twittera pitao je UNO treba li se to raditi, a oni su odgovorili: “Iako je to jako popularno, nije potrebno vikati “UNO!” kada vam ostane zadnja karta.”

Njihov odgovor brzo je postao viralan, a jedna osoba napisala im je da se čini kao da namjerno otkrivaju neka svoja pravila jer znaju da će time razljutiti ljude i pokrenuti rasprave. Također, tvrde da još uvijek morate vikati “UNO!” kada igrate svoju drugu posljednju kartu. Ako to ne učinite i neko vas na to prozove, morate izvlačiti novu kartu. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,