Ponedjeljak, 13. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

To se zove kompromis: Oni su imali najoriginalniju svadbenu tortu

Kia Parsons (27) i Billy Bunning (41) iz Milton Keynesa u Engleskoj vjenčali su se prije 10 dana. Oko najvažnije odluke da provedu život zajedno lako su se složili. Kad je na red došla torta, mladenci su imali drugačije ideje. Ipak, ljubav rađa kompromis. A u njihovom slučaju pretvorila se u divnu svadbenu tortu.

 • kompromis-najoriginalnija-svadbena-torta3
 • Kia je željela tradicionalnu svadbenu tortu, Bili onu inpsirisanu superherojima i stripom “DC vs. Marvel”. Savjet su potražili kod stručnjaka za torte, Julie Baker, u nadi da će ona naći rješenje, a da njihova svadba ne postane dječija zabava.

  – Tortu nismo vidjeli sve dok nismo došli na svadbenu proslavu. Bili smo oduševljeni jer je ona briljantno izgledala – rekla je Parsons za “ABC News”.

  Torta je iz svih uglova izgledala kao tradicionalni dezert, u bijeloj svadbenoj boji. A kad je došlo vrijeme da mladenci isijeku prvo parče, čekalo ih je iznenađenje. Pozadina torte bila je u skladu sa Billyjevom željom.

  Poslastica je bila i savršenog ukusa, a Kia i Billy su dan nakon vjenčanja željeli parče više.

 • kompromis-najoriginalnija-svadbena-torta2
 • Za ovakav dezert bilo je potrebno 40 sati rada, 12 sati je trajalo pravljenje bijelih cvjetova.

  Nisam bila sigurna kako će torta na kraju izgledati, tako da je to bila sreća. Ipak, sve je išlo lako jer moje dvije kćerke su na raspustu, pa sam malo brinula o njima, malo pravila tortu, a uz to i spremala drugi svadbeni kolač. Drago mi je da se mladencima dopala- rekla je Julia koja torte pravi kod kuće.

  Svadbena torta Kie i Billyja je pravi hit na Facebook stranici “Life of Dad”, do sad ima oko 100.000 lajkova. (zena.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,