Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tinejdžeri uhvaćeni da prodaju lažni Chanel i Hugo Boss parfem koji je zapravo bio urin

Preuzmite sliku

Tim mladih prevaranta optužen je da su varali pokušavajući da išibaju lažne bočice parfema koje su sadržavale urin.

Trojica tinejdžera su uhapšena na željezničkoj stanici nakon što su flaše lažnih marki pronađene u torbi bačenoj preko zida. Oni su uhapšeni nakon što su policajci pozvani da se žale na muškarce koji koriste agresivnu taktiku prodaje u centru grada Southporta, piše Daily Star.

Iako na sebi nisu imali parfema, u vrećici bačenoj preko zida ubrzo je pronađeno pet bočica “parfema” u kojima je bio urin, prenosi Tuzlanski.ba

Fotografija koju su policajci podijelili na Facebooku pokazala je ulov, koji uključuje lažne boce Chanel No 5, Boss od Hugo Bossa.

Glasnogovornik policije je rekao: „Policajci su 27. jula uhapsili tri tinejdžera na željezničkoj stanici Southport, starosti 14, 15 i 17 godina iz Queensferryja, zbog sumnje da su prevarali i utajili kartu na željeznici, jer su pronađeni u posjedu falsifikovanih parfema. Prilikom testiranja, potvrđeno je da su parfemi lažni. Među agensima sadržanim u smjesi, urin je korišten kao sredstvo za stabilizaciju.” Trojica tinejdžera su puštena pod istragu.” (Tuzlanski.ba)
 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,