Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

TikTok video prikazuje stvarno stanje broja navijačica u Kataru

Preuzmite sliku

Prošlo je pet dana od početka Svjetskog prvenstva u Kataru, ali već na prvoj utakmici navijači su primijetili neobičan detalj.

Nedostatak žena u publici samo je jedna u nizu kontroverzi s kojima su se organizatori morali suočiti.

Još i prije samog početka prvenstva, prava žena u ovoj arapskoj zemlji bila su jedna od važnijih tema, kao i pitanje hoće li stroga pravila ponašanja i društvene norme koje se razlikuju od zapadnjačkih uticati na dolazak navijačica.

@jueunmusic Glad to be female today 🚽 #qatar2022 #worldcup2022 #corniche #qatarworldcup ♬ original sound – Jueun | musician & foodie

Red za WC

Odgovor je, čini se, potvrdan. TikTokom se širi viralan video koji pokazuje stvarno stanje s brojem navijačica u Kataru. Tiktokerica @jueunmusic objavila je video koji prikazuje red ispred muškog i ženskog WC-a na stadionu u Kataru, a razlika je jasna na prvi pogled.

Muškarci su u prilično dugačkom redu, dok je prostor ispred ženskog WC-a potpuno prazan, a tiktokerica se našalila: “Danas mi je drago da sam žena”, ukazujući na omjer muških i ženskih navijača. Video je prikupio dva miliona pregleda i preko 140 hiljada lajkova. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,