Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

TikTok trik s miliion pregleda: Naučite kako napraviti ‘zavodljivi pogled’

Preuzmite sliku

Kako bi djevojkama pomogla da osvoje srca muškaraca, jedna korisnica je na društvenim mrežama postavila video u kojem objašnjava pratiteljima kako se “izvodi” zavodljivi pogled koji, tvrdi, djeluje za samo nekoliko minuta.

Kažu da je kontakt očima neophodan kada želimo da privučemo nečiju pažnju i postignemo da se osoba koja nam se dopada zainteresuje za nas, piše Prva.

Flertovanje nerijetko počinje upravo intenzivnim pogledima, a postoji i jedan trik koji se odnosi na to kako gledamo u osobu koja nam se sviđa. Zapravo, rezultati brojnih istraživanja ukazuju na to da su oči, tj. pogled, prva stvar koju muškarci vide na ženi. Američki Psychology Today pisao je o tome zašto pogled povećava stepen privlačnosti.

“Lučenje oksitocina produbljuje kontakt očima, a time se i privlačnost povećava. Oksitocin utiče na širenje zjenica, što pokazuje na interesovanje; što su zjenice šire, to je privlačnost veća.”

Sophie Rose, korisnica društvene mreže TikTok otkrila je da ima trik za pogled koji može instant djelovati na onoga ko vas zanima. Njen video u kome to objašnjava “način zavođenja” ima više od 800 hiljada pregleda na TikToku. Ipak, Sophie ističe da to pokušate s nekim ko vam se jako dopada, ali mislite da ste i vi simpatični toj osobi, pošto možda neće djelovati na nekoga koga prvi put vidite. Osim toga, bitno je da razgovarate jedan na jedan s tom osobom, jer ako ste u grupi ljudi, možda neće biti primjećen.

Kako izgleda taj pogled:

– pogledajte simpatiju u lijevo oko

– spustite pogled do usana/brade

– dignite pogled do desnog oka…

…i to je to.

@sophieroselloydHehe

♬ original sound – 😎

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,