Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Test za najinteligentnije: Možete li pronaći greške na ovoj slici?

Preuzmite sliku

Pogledajte ilustraciju i pokupajte pronaći sve greške koje su na njoj.

Testirajte svoju inteligenciju i moć zapažanja sitnih detalja, kao pomoć jedna mala uputu: Ilustracija ima 26 grešaka.

 • Ako niste uspjeli, pogledajte u nastavku odgovore i ilustraciju sa grešakama.

  Vjetar puše u različitim smjerovima istovremeno: dim ide desno, a grane lijevo. Ne postoji određeno godišnje doba: neka stabla su ”gola”, dok druga imaju lišće. Polja su istovremeno zasijana i pokošena. Konj se kreće u smjeru već izoranog polja. Nema čovjeka koji drži plug. Samo stabla rastu na polju.

  Najviši bor ima drukčiju granu drveta. Sunčeva svjetlost ide u različitim smjerovima: Sjene psa i muškarca padaju na različite strane. Vratnica ima valovitu, a ne ravnu sjenu. Vratnica ima vodoravnih pruga, ali sjena ima samo 4. Vratnica nema brave ili druge uređaje za otvaranje.

  Grožđe raste tačno na ogradi. Kuća nema vrata. Zavjese se nalaze izvan prozora. Čovjek je prevelik u usporedbi s kućom. Pas je prevelik u usporedbi s ovcama.

  Jedna ovca nema nogu. Jedna ovca ima crni rep koji izgleda kao rep psa. Ovce su postale prebrzo u danoj perspektivi. Neki objekti nemaju sjenu. Dvorište je ograđeno samo s jedne strane.

  Jezero se nalazi ‘više’ od horizonta. Košarica s sijenom očito je mnogo veća od čovjeka. Kolicima u prednjem planu nedostaje jedan kotač i ručica (ako su slomljena, zašto bi stajala usred staje gdje se skladišti sijeno?) Dimnjak na krovu izrađen je od istog materijala kao i sam krov.

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje