Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Test ličnosti: Simbol koji vas najviše privlači otkriva šta vam trenutno nedostaje

Preuzmite sliku

Evo jedan jednostavan i učinkovit test koji će opisati vaše trenutno stanje i otkriti što vam to nedostaje.

Bez puno promišljanja, izaberite simbol koji vam najviše privlači pažnju! Dr. Max Lûscher je švicarski psiholog, koji je zadobio svjetsku popularnost zahvaljujući testu s bojama. On je utvrdio da postoji obrazac između emotivnog stanja čovjeka i njegove percepcije boje. Ovaj test je do danas zadržao svoju popularnost. Jednostavno izaberite simbol koji vam se najviše sviđa.

 • 1. Simbol „Ljubav“

  Crvena boja predstavlja želju za pažnjom, uspjehom i nesavladivu težnju ka svemu što vam budi emocije i pruža ispunjen život. Potrebni su vam jaki utisci i osoba koja bi mogla da zadovolji tu vašu potrebu. Vjerovatno vam je upravo zato ovaj simbol i privukao pažnju.

  2. Simbol „Vjera“

  Zamišljeni ste i želite da vaše misli i želje po svaku cijenu pronađu svoj odraz u stvarnosti. Želite ovladati posebnim znanjima i snagom šarma, pred kojim niko ne bi mogao odoljeti. Sada vam nedostaje nadahnuće i izvor na kojem biste mogli pronaći nešto korisno za sebe.

  3. Simbol „Vječnost“

  Crna boja simbolizira želju da se ukloni sve što razdražuje. Vi želite promjeniti svoj život i pokušati ispraviti čak i ono šta o vama ni ne ovisi, ali stalno vraćanje na događaje iz prošlosti vam stvara utisak da se vrtite u krug. Lišavate se odmora, ne možete se prepustiti i prestati misliti o onome šta vas muči, a upravo to je ono šta vam je trenutno neophodno.

  4. Simbol „Sila“

  Žuta boja simbolizira želju da riješite problem, s kojim već dugo ne možete izići na kraj, nadate se sreći i iščekujete je. Sada želite dobiti priznanje i poštovanje, zato što osjećate da vam samo to može dati snage za dalje funkcioniranje.

  5. Simbol „Harmonija“

  Vi želite biti samouvjereniji na sve moguće načine, ali i poboljšati kvalitet svog života. Volite učiti druge i želite se svidjeti ljudima oko sebe. Upravo u ulozi učitelja postižete pravu harmoniju sa samim sobom.

  6. Simbol „Sreća“

  Imate jaku potrebu za odmorom. Želite biti u ugodnoj atmosferi i uživati u emotivnom miru. Svaka vrsta konflikta vam oduzima snagu, i zbog toga se trudite da pred mnogim situacijama zatvarate oči. Vaša glavna potreba je da posvetite sebi pažnju i da se odmorite onako kako vama odgovara.

  7. Simbol „Tajna“

  Nalazite se u stanju harmonije, bez napetosti, osjećate se potrebnim. Otvoreni ste za nova osjećanja i produhovljene misli. Pri tome, ljudima u svojoj okolini se ne činite jednostavnom osobom, ostavljate utisak osobe koja zna neku tajnu, ali se ne žuri da je dijeli s drugima.

  8. Simbol „Pravda“

  Ne želite davati sebe i hoćete se ograditi od svih utjecaja, kako se ne bi izlagali provokacijama. Pri tome ste već jako umorni, i to je sve teže kontrolirati. Možda ste sada izuzetno opterećeni poslom ili učenjem. Organizirajte sebi nekoliko dana odmora kako bi povratili snagu. (uspesnazena.com)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,