Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Test ličnosti: Prvo što vidite otkriva za čim vaše srce najviše žudi

Preuzmite sliku

Istraživanja su pokazala da različiti ljudi mogu interpretirati ono što vide drugačije, ovisno o njihovoj ličnosti.

Oči vide sve, ali mozak prvo odabire ono što je vama najvažnije. U ovom testu vidjet ćete ono što vam je zapravo najvrednije.

1. Šta ste prvo vidjeli?

 • Zebra: Vi ste ekstrovertirani: Volite razgovarati, zabavljati se, upoznavati nove ljude i raditi nove stvari. Praćenje rutine nije vaš stil.

  Lav: Vi ste introvertirani: Volite provoditi kvalitetno vrijeme sami ili u društvu voljene osobe, uz čašu omiljenog pića i nekoliko epizoda vaše omiljene TV emisije.

  2. Šta ste prvo vidjeli?

 • Stablo: Možete biti tihi, ali ne zato što ste stidljivi. Samo volite biti ono što jeste i ne trebate ničije odobrenje.

  Gorila: Vi ste maksimalist i perfekcionist. Samo imajte na umu da ponekad možete biti previše kritični i da to može povrijediti ljude.

  Lavica: Imate jako jaku osobnost i ne dopuštate nikome da vam stane na put.

  Riba: Vrlo ste osjetljivi i imate mekanu osobnost i brižno srce. Ne dopustite drugima da vas uzimaju zdravo za gotovo.

  3. Šta ste prvo vidjeli?

 • Beba: Volite imati vremena za sebe i ne biste se trebali osjećati krivim ako se jednostavno ne osjećate druželjubivo. To je u redu, budite svoji.

  Par: Volite svoje prijatelje i iako ne volite glasne žurke i velike grupe, imate nekoliko vrlo bliskih prijatelja i učinili bi apsolutno sve za njih.

  Drveće: Imate vrlo šaroliku osobnost i uvijek ste otvoreni za nova iskustva. Promjena nije velika stvar za vas. Zapravo, volite promjenu!

  4. Šta ste prvo vidjeli?

 • Drveće: Imate snažnu intuiciju i uvijek joj vjerujete. Imate vrlo opuštenu ličnost i volite provoditi vrijeme u tišini ne radeći ništa.

  Tigar: “Ne izazivaj nevolje ako te nevolja ne muči.” Imate vrlo jak um i nakon što donesete odluku, ništa vas ne može dovesti do toga da posumnjate je li to ispravno.

  5. Šta ste prvo vidjeli?

 • Drveće: Vaša beskrajna energija je nevjerojatna. Spontani ste i uvijek ste spremni istraživati ​​nova mjesta. Ne možete imati dva potpuno ista dana.

  Lice: Volite imati sve isplanirano. Nakon što je svaka sitnica dobro isplanirana i kada znate što se događa sutra, sljedeći tjedan ili čak idući mjesec, osjećate se sigurno i udobno.

  6. Šta ste prvo vidjeli?

 • Saksofonist: Vi ste društveni leptir i središte svake zabave. Nije ni čudo da svatko želi biti vaš prijatelj. Samo nemojte zaboraviti da povremeno trebamo pauzu kako bismo se napunili.

  Lice: Velike bučne zabave nisu za vas. Zapravo, često se stvarno emocionalno i fizički iscrpljujete kada se dugo vremena nalazite u velikoj skupini ljudi.

  7. Šta ste prvo vidjeli?

 • Lice: Vi čvrsto stojite nogama na zemlji, lako razgovarate sa svima, razumijete druge i iskreno brinete za njih.

  Dvije figure: Vrlo ste konkurentni i to vrijedi za sva životna polja, a ne samo za sport ili posao. Šta god činili, morate biti najbolji. To su veliki ciljevi, ali zapamtite, čak i najboljima od nas treba odmor. (atma.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje