Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Test ličnosti: Prvo što primijetite otkriva vaš najdublji strah

Preuzmite sliku

Da li vaši strahovi u osnovi potiču od traumatičnog osjećaja bespomoćnosti koji ste proživjeli u jednom periodu života?

Da li oni datiraju još od djetinjstva ili možda imaju veze sa odnosom prema roditeljima? Riješite ovaj psihoprojekcijski test i saznajte odgovor na ovo pitanje. Šta vam je prvo zapalo za oko na slici?

Objavljuje Raja RamPonedjeljak, 3. srpnja 2017.

Djevojčica

Ako je djevojčica bila prva slika koju ste zapazili, to pokazuje kako vaše potisnute emocije najvjerovatnije dolaze iz djetinjstva. To može biti trauma iz ranog djetinjstva ili čak u perinatalnoj fazi, tokom porođaja ili u samim počecima života. Kako je odnos sa majkom ključan, ako je dijete provelo previše vremena u bolnici daleko od majke ili je od majke dobijalo vrlo malo ljubavi tokom ranih godina života, moguće je da se to nesvjesno reflektuje u razne strahove. Takav je strah od donošenja odluka.

Leptir

Simbolu leptira pripisane su razne vrste značenja. Prema tumačima snova, svijetli i šareni leptir je znak dobre nade, novog događaja u životu, nove, sretne faze života. Tamni leptir sa svijetlim tragovima na krilima povezuje se s propuštenom prilikom. Ako ste na ovoj slici vidjeli prvo leptira, moguće je da imate potrebu da pronađete svoj put kroz svoju dušu ili kroz duše ljudi koji su nestali. Također, leptir bi mogao da ukazuje na izgubljeno povjerenje ili nesvjesni strah od smrti.

Jagoda

Smještena je u središte slike i veća je nego u stvarnosti, u odnosu na okolinu. Jagoda simbolizuje srce i ljubav. Prema jednoj legendi, Venera nije mogla da prestane da plače zbog Adonisove smrti, a iz svake suze koja je pala na zemlju, nastala je jagoda. Ako ste videli prvo jagodu, to može značiti da strahujete da će se vaša ljubavna veza loše završiti ili ćete se zaljubiti u nekoga ko nije za vas ili ne odgovara na vašu ljubav. (ddl.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,