Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Test ličnosti: Prva stvar koju ugledate otkriva vaše nesvjesne strahove

Preuzmite sliku

Slike su odličan način za psihologe da saznaju o vašoj ličnosti i podsvijesti.

Ali ovisi o tome što prvo uočite kada gledate ilustraciju. Konkretno, ovaj psihološki test će vam reći o vašim nesvjesnim strahovima i šta ih pokreće. Šta je prvo što vidite na ovoj slici?

Ako ste vidjeli djevojčicu

Možda imate strahove koji su potisnuti iz vašeg djetinjstva. Dječji um ima mnogo različitih događaja koji mogu utjecati na njega. Međutim, ako im se ne objasni na odgovarajući način, u odrasloj dobi mogu se pojaviti na različite načine, poput ovisnosti, straha, neprikladnih želja i kognitivnih obrazaca. Za vaš emocionalni razvoj važan je odnos s mamom. Ako ste morali previše vremena provoditi daleko od mame ili niste imali mnogo naklonosti tokom odrastanja, moguće je da imate nesvjesne strahove. To može utjecati na sposobnost donošenja odluka i preuzimanje odgovornosti. To se može dogoditi i dok ste beba, u perinatalnoj fazi, pa čak i tijekom poroda ili gestacije, piše Bright Side.

Ako ste vidjeli leptira

Leptir obično simbolizira pozitivnost. Međutim, on ima nesvjesno značenje koje dolazi s malo tamnijeg mjesta. Vaš nesvjesni strah mogao bi biti da ćete propustiti šanse. Također, možda ste potisnuli emocije tuge zbog ljudi koji više nisu sa vama, prenosi Tuzlanski.ba

Ako ste vidjeli malinu

U ovom slučaju, malina na slici je postavljena u središte, veća je od stvarne veličine bobice, a to je zato što predstavlja srce. To je simbol ljubavi. Međutim, ako ste prvo vidjeli malinu, to znači da je odgovor na ono što tražite zapravo u vašem srcu. Vaš nesvjesni strah dolazi od opiranja ljubavi, a da toga niste svjesni.

Ako ste vidjeli pauka

Jedan od najčešćih strahova među ljudima je strah od pauka. To je zapravo mehanizam preživljavanja koji nam je pomogao da ostanemo svjesni malih opasnosti koje su nas okruživale. Međutim, što se tiče simbola, pauk pokazuje da se možda bojite da vaše okruženje nije sigurno. Prvi pogled na ovu brojku znači da se ne osjećate sigurno u okruženju. Uvijek provjeravate detalje i gotovo uvijek pronađete nešto opasno. Ovo vas sprječava da vidite ljepotu koja vas okružuje i sretne trenutke. Vrlo vjerovatno i vi razmišljate o svakom svom pokretu.

Ako ste vidjeli drveće

Drvo je važan psihološki simbol. U stvari, koristi se u psihoanalitičkim testovima koji mogu procijeniti psihu ovisno o tome gdje na komadu papira osoba nacrta drvo. Međutim, trenutno, budući da drvo simbolizira naše korijenje, ono ima dublje značenje. Drveće koje čini most znači da možda imate unutrašnji sukob koji još uvijek niste riješili. Dakle, ovo bi moglo ukazivati ​​na to da se bojite prihvatiti nesvjesni emocionalni rascjep. Razvijate svoj identitet u sjeni otpora da se stopite sa samim sobom.

Ako ste vidjeli plišane medvjede

Većina nas, dok smo bili djeca, nalazili su utjehu grleći svog medvjedića. To je poput mjesta gdje je bilo topline, sigurnosti i razumijevanja. E, pa zato medo predstavlja prijatelja koji vas može bezuvjetno razumjeti. Međutim, na slici su medvjedići pomalo uvrnuti, a ako ste ih prvi vidjeli, to govori nešto vrlo znatiželjno o vama samima. Vi se zapravo plašite da se bojite. To je najvjerojatnije posljedica nesvjesne traume koja se vjerovatno dogodila u djetinjstvu u vrijeme kada ste bili uplašeni, ali niste imali čime da se utješite.

Ako ste vidjeli lobanju

Prvi pogled na lubanju može značiti da teško donosite odluke, pogotovo ako se suočite s važnim problemima. To može biti posljedica niskog samopoštovanja-ne vjerujete sebi dovoljno da napravite sljedeći korak i učinite pravu stvar. Vaš problem sa samopoštovanjem mogao bi biti zato što vas roditelji ili bliski prijatelji nikada nisu cijenili zbog vaših postignuća i osjećali ste se kao da nikada niste dovoljno dobri. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje