Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Svratio na osvježenje: Flašu piva mu naplatili gotovo 120.000 konvertibilnih maraka

Preuzmite sliku

Peter Lalor, sportski novinar jednog australijskog lista, platio je astronomsku sumu za flašu Deuchars IPA piva u hotel Malmaison, nakon što je dan proveo gledajući kriket na Old Traffordu, piše Independent.

“Odlučio sam popiti pivo u povratku i svratio sam u taj hotel jer su mi tu bili smješteni prijatelji”, kazao je Lalor.

“Kad sam plaćao nisam nosio naočale, a bilo je nekih problema sa POS terminalom. Imao sam neki čudan osjećaj i upitao: ’Koliko sam platio to pivo?’ Djevojka za barom pogledala je račun i kazala: ’O, Bože!’, a onda je malo oklijevala da mi ga pokaže”, ispričao je Lalor.

  • On kaže da je, nakon što je uvidjeo da mu je naplaćeno 55.000 funti (118.000 konvertibilnih maraka), menadžer hotela odmah priznao grešku i obećao da će mu pomoći da to sredi sa bankom. Otišao je, pogrešno pretpostavivši da banka neće proknjižiti tako veliku isplatu.

    “Probudio me je telefon, zvala me je uspaničena žena koja je otkrila ogromni manjak na mom računu. Uzmu novac za sekund, ali izgleda da im treba 10 radnih dana da ga vrate”, prokomentirao je Lalor.

    Potparol hotela kaže da trenutno sprovode istragu u vezi sa tim događajem i da su uspostavili kontakt s Peterom kako bi se izvinili i uvjerili ga da će sve biti riješeno što prije, prenosi Radiosarajevo.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje