Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Svi ih imate u kuhinji, a jeste li znali da vam štede novac i vrijeme?

Preuzmite sliku

Jeste li znali da uz pomoć gumice za kosu možete riješiti nekoliko problema?

Uz pomoć gumice sapun neće teći u prekomjernim količinama, a tegle ćete otvoriti bez problema.

Otvorite staklenke s lakoćom

Osjećate se kao da vam treba puno snage kako biste otvorili poklopac na tegli s krastavcima? Niste sami. Na svu sreću, gumena traka vam može pomoći. Samo postavite gumenu vrpcu oko poklopca tegle i ona će djelovati kao stisak za vašu ruku, olakšavajući vrtnju i otvaranje.

Nose vam se naušnice ali nemate ih za šta zakačiti?

Želite nositi svoje prekrasne naušnice, ali ne možete jer ste negdje izgubili dio s kojim se naušnica zakvači. Dobra vijest je da možete narezati malo gumene trake i koristiti je kako bi zakačili naušnice.

Uz pomoć gumice označite koja tegla vam je puna, a koja prazna

Mnogi u prozirnim teglama drže prehrambene proizvode poput brašna, soli, različitih vrsta tjestenine, kave i slično. E sad, kada trebate ići u nabavku da ne pregledavate svaku posebnu označite gumenom trakom koliko u kojoj tegli imate proizvoda.

Dozator sapuna

Svi više peremo ruke, a sapun je poput tekućeg zlata. Ali možda vaš uređaj za sapun izbacuje previše tekućine. Jednostavno pričvrstite gumenu vrpcu oko opružnog mehanizma raspršivača kako biste smanjili količinu sapuna koji može izaći.

Spriječite klizanje daske za rezanje

Daske za rezanje, posebno drvene, imaju tendenciju klizanja po radnoj površini. Postavite gumenu vrpcu na svaki kraj ploče kako biste osigurali prianjanje. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,