Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Svi bogataši se pridržavaju ova dva pravila: Ostali ovo ignorišu

Preuzmite sliku

Svaka osoba koja je stekla neko materijalno blagostanje, uložila je određen napor u to. Sreća nema nikakve veze sa tim. U pitanju je čist rad.

Svi ste čuli priču o “lutrijskoj sreći” ili onu poslovicu “kako došlo – tako i otišlo”: Neko dobije veliku svotu novca na igrama na sreću ili pronađe novčanik pun novca i po pravilu, brza sreća, još brže nestane. Nakon brzog uzleta, slijedi još strmoglaviji pad!  Da biste stekli trajni imetak, tj. obezbijedili se za život – slijedite pravilo bogatih ljudi.

Dobre navike su klljuč uspjeha

Finansijske navike, način na koji trošite novac svakodnevno, čine vas bogatim ili siromašnim. Isto kao što navika pušenja podriva zdravlje, tako cas loše finansijske navike dovode do siromaštva i sprječavaju vas da se obogatite. Da biste stekli bogatstvo, uopšte nije potrebno imati posebne talente. Da biste to učinili, dovoljno je da postanete finansijski pismeni (da naučite kako da upravljate novcem). Naučite da zarađujete, ne trošite na gluposti. Redovno odvajajte dio prihoda i ulažite u prave stvari.

Pozitivan stav

Da biste postigli zaradu, morate svakodnevno da radite i to mukotrpno. Do velikih i vidljivih rezultata ne može odmah doći: Ali ne gubite vjeru i najvažnije je da vjerujete u sebe! Ne dozvolite da vas privremene greške obeshrabre i skrenu s puta uspjeha. Uvijek imajte pozitivan stav i vjerujte da ćete uspjeti.

Finansijski uspjeh je prirodan rezultat našeg rada i načina na koji trošimo novac. Tajne “velikog novca” odavno su poznate, tako da nema potrebe da se nešto izmišlja: radite i štedite. Ako dođe do toga da morate da trošite, to radite krajnje pažljivo! (Stil.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje