Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sveštenik na mukama: Upucava mi se starica, ne znam šta da radim

Preuzmite sliku

I kad bih se želio oženiti i osnovati obitelj, ta dama ne bi bila moj izbor. No ne želim, jer mi je svećenstvo predragocjeno da bih ga napustio, ispričao je Kuhar

Uvjeravam vas, dragi župljani, nemam ništa s tom ženom, napisao je na oglasnoj ploči župe u Murskoj Soboti velečasni Goran Kuhar.

Mladi slovenski svećenik pojadao se vjernicima kako se župljanka, starija od 60 godina, zaljubila u njega toliko jako da ga ne pušta na miru.

– Gospođa širi glasine da sa mnom ima poseban odnos, da će živjeti sa mnom i da ću ja napustiti svoj poziv – tvrdi Kuhar.

Ističe da je žena toliko zaljubljena u njega da ima ljubomorne ispade prema svim ženama s kojima on priča. Kad vidi da je neka žena razgovarala s njim, tvrdi, krene je zastrašivati.

– Neću napustiti crkvu zbog nje. Sve njene glasine su plod pokvarene i bolesne mašte. Molim vas da ne nasjedate na njih – zamolio je Kuhar župljane.

O problemima sa starijom župljankom, svećenik je govorio i za nekoliko televizija.

Ispričao je kako mu je prvo samo slala pisma, a potom mu je počela kupovati i darove.

Da stvar bude bolja, žena je udata pa je župnik pisao njezinome mužu. No starica i dalje ne popušta.

– Štiti me kao malog medvjeda. Smrtna je neprijateljica svim ženama s kojim se družim. Ne znam šta da radim – ispričao je župnik za Kanal A.

Priznao je i da žena baš nije njegov tip.

– I kad bih se želio oženiti i osnovati porodicu, ta dama ne bi bila moj izbor. No ne želim, jer mi je svećenstvo predragocjeno da bih ga napustio – zaključio je velečasni Kuhar.

Mladnom svećeniku podršku je preko društvenih mreža izrazio i ptujski biskup Peter Štrumf. Kuhara je pohvalio za hrarost jer je, kako kaže, kad mu već policija ne može pomoći, zaštitu potražio pred kamerama.

– Dobro je da javnost vidi s čime se svi svećenici trebaju nositi te kakve mentalne napore moraju trpjeti zbog uznemiravanja i prijetnji – ustvrdio je biskup Štrumf. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje