Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šveđanin i Norvežanka vjenčali se na granici, svako na svojoj zemlji odvojeni bijelom vrpcom

Preuzmite sliku

Norveška nevjesta Camilla Oyjord i švedski mladoženja Alexander Clern svoje su zavjete prije nekoliko dana izmijenili na ceremoniji održanoj na samoj granici između dviju zemalja, odvojeni tek bijelom vrpcom.

Svako se fizički nalazio u vlastitoj državi, pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja koronavirusa.

Par je za BBC kazao da više nisu mogli čekati odluku o ukidanju ograničenja, a zanimljivo je i to da je mladenka ideju o takvome vjenčanju iznijela u šali.

– Nismo željeli mijenjati ranije zakazani datum…,željeli smo se vjenčati! – rekli su.

S obzirom na to da je Švedska imala puno opušteniji pristup u borbi protiv koronavirusa u odnosu na ostale evropske države, susjedne zemlje poput Norveške nisu je stavile na popis zemalja u koje se smije putovati.

Stoga je par odlučio zavjete izmijeniti u šumi u jugoistočnoj norveškoj regiji Holebekk, na samoj granici sa Švedskom. Mladenci su stajali na suprotnim stranama, odvojeni tek satenskom bijelom vrpcom.

Mladenka je ispripovijedala da je prijedlog o takvome vjenčanju iznijela u šali, ali da su prijatelji i članovi dviju porodica zamisao prihvatili s oduševljenjem.

Mladoženja je novinarima kazao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo tko od bliskih prijatelja prisustvovati svečanosti, s obzirom na to da put do odabranog mjesta vodi dugačkom šumskom stazom. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj ‘šumskoj’ ceremoniji sklapanja braka.

Među nezvanim gostima bila su i dvojica policajaca. Oni su vodili računa o tomu da niko ne prijeđe granicu.

– Policajci su nas ljubazno upitali mogu li i oni prisustvovati obredu. Naravno da smo na to pristali – kazali su mladenci. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,