Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sve ostavile bez teksta: Sestre blizankinje, jedna crna a druga bijela

Preuzmite sliku

Čak im i prijatelji traže da pokažu krštenice kako bi se uvjerili da su zaista blizankinje

 • blizankinje-razlicita-boja-koze3
 • Lucy i Maria Aylmer su 18-godišnje blizankinje iz Gloucestera koje imaju različitu boju kože. Lucy ima izrazito svijetlu kožu i plavu kosu, dok je Maria tamna i ima kovrdžavu kosu. Razlog tome je što je njena majka crnkinja porijeklom sa Jamajke, a otac Vince je bijelac.

  Razlika između njih dvije gotovo je nevjerovatna. Djevojke su rođene sa različitom bojom kože upravo zbog svog mješovitog porijekla. Iako to nije čest slučaj u svijetu, ipak se dešava.

  Djevojke su rođene u januaru 1997. godine, a njihova majka bila je zapanjena kada je prvi put vidjela blizankinje. Plavokosa Lucy, koja živi sa svojom porodicom u Gloucesteru, rekla je da je to bio veliki šok za njenu mamu.

  “Nije mogla da vjeruje da smo toliko različite. Kada nas je babica vidjela, isto je ostala bez teksta”.

  Njihovi mama i tata razišli su se ubrzo nakon što su one rođene. Lucy i Maria imaju i stariju braću i sestre.

 • blizankinje-razlicita-boja-koze2
 • “Naša braća i sestre imaju kožu koja je između moje i Marijine, a nas dvije smo bukvalno na suprotnim krajevima spektra”, rekla je Lucy. “Ali moja baka ima engleski roze ten, baš kao i moj”, dodala je ona.

  “Niko nikada ne vjeruje da smo blizankinje. Čak i kada smo se oblačile slično, mi nismo izgledale kao sestre, a kamoli blizankinje. Prijatelji su nas čak molili da im pokažemo krštenice”, kroz osmijeh je rekla Lucy.

  Takođe, interesovanja blizankinja različita su kao i izgled. Lusi proučava umjetnost i dizajn na koledžu Gloucester dok Maria studira pravo na Cheltenham koledžu.

  (stil.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje