Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svaki dan pije svoj urin: “Izliječio mi je depresiju, a krije i tajnu mladalačkog izgleda”

Preuzmite sliku

Tvrdi kako je konzumacije urina neizmjerno zdrava te da su svi njegovi problemi nestali kada je počeo s ovom praksom

I dok većina još uvijek traga za ‘eliksirom mladosti’, s vremena na vrijeme se jave i oni koji su ga navodno otkrili. Jedan od njih je i Britanac Harry Matadeen koji još od 2016. redovno pije vlastiti urin i tvrdi da upravo tome duguje svoj mladoliki izgled i dobro psihofizičko stanje. Jedan od razloga zašto je 34-godišnjak počeo piti urin bile su njegove psihičke tegobe poput socijalne anksioznosti koju mu je, kaže, mokraća izliječila.

Po njemu je konzumacija urina neizmjerno zdrava, a svi su njegovi problemi nestali kad je počeo s tom praksom, pa je Matadeen već duže vrijeme pravi ambasador pijenja vlastitog urina koje stalno promoviše na društvenim mrežama, prenosi Vecernji.hr.

U trenutku kad je prvi put popio svoju mokraću, mozak mu se, tvrdi, probudio i izliječio se od depresije s kojom se dugo borio.

“Osjetio sam mir, spokoj i odlučnost. Pomislio sam ‘pa to je besplatno pa mogu zauvijek biti u ovom sretnom stanju uma”, otkrio je i dodao da je njegov urin “super čist” i da svaki dan uživa u 200-tinjak mililitara…

“Svjež urin nikad nije tako loš kao što sigurno mislite, zapravo je neutralnog mirisa, a ako nemate jako loše životne i prehrambene navike nema ni loš okus. Za razliku od njega, odstajali je urin neugodnog mirisa, ali profinjenog okusa. Recimo da se na njega treba priviknuti! Meni se sviđaju miris i okus mog odstajalog urina, zbog neurološke reakcije koju doživim kad  ga unesem u želudac”, objasnio je.

Ipak, uprkos tim ‘pustim prednostima’, Harry se zbog svog životnog stila suočava s negativnim reakcijama članova porodice i prijatelja.

“Moja porodica to nikada nije odobravala i od početka misle da je odvratno. Sestra ne razgovara sa mnom, a jedan od razloga je upravo moja urinoterapija. Znam kako ljudi reaguju pa već duže vrijeme prema tome biram i prijatelje i družim se samo s ljudima koji i sami piju mokraću ili to barem odobravaju”, ispričao je.

Osim što pije urin, Harry ga također i maže po licu i tako ga koristi i za njegu kože i tvrdi da mu to pomaže da ostane mladolikog izgleda.

“Urin me čini mladolikim. Ispijanje ostarjele mokraće revitaliziralo mi je lice i vidim razliku čim ga utrljam u kožu koja je mlada, meka i sjajna. Stari urin je najbolja hrana za kožu koju sam do sada pronašao, omekšava je i održava elastičnom pa je to jedina njega koju primjenjujem”, tvrdi Harry.

Doktor opće prakse Jeff Foster za Mirror je dao svoje mišljenje o Harryjevom režimu: “Urin je otpadni proizvod koji sadrži oko 90% vode. Ostalo su amonijak i soli, bakterije i drugi otpadni proizvodi. Nema poznatih prijavljenih zdravstvenih koristi od pijenja ili trljanja vlastitog urina po koži, a pijenje je puno gore i može ubrzati proces dehidracije i potencijalno vas zaraziti bakterijama. Ako ne biste jeli ili trljali vlastiti izmet, onda nemojte misliti ni da je takva primjena urina zdravija. Otpadni proizvodi su otpad s razlogom!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,