Srijeda, 21. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Studentica na predavanju biologije saznala da joj otac zapravo nije otac

Sljedeći put kada pomislite da ne odete na predavanja, razmislite dva puta. Nikada ne znate šta možete saznati…

Na predavanju iz biologije na Univerzitetu California studenti su izučavali karakteristike krvnih grupa. Naime, krvna grupa koju imate nije slučajnost. Naučnici su utvrdili da je to stvar genetike i izradili dijagram pomoću koga se može pretpostaviti krvna grupa djeteta na temelju krvnih grupa roditelja.

Upravo ovaj dijagram se izučavao na predavanju, te su svi studenti trebali saznati svoje i krvne grupe svojih roditelja kako bi na praktičnom primjeru prikazali pomenutu lekciju. Međutim, jedna studentica je bila zbunjena nakon što je saznala da je majčina krvna grupa A, dok je očeva 0, a ona sama je krvne grupe AB. Biološki posmatrano, ovakva situacija je nemoguća jer A gen u kombinaciji sa 0 genom daje krvnu grupu tipa A.

  • Profesor, misleći da je u pitanju njena greška, rekao je studentici da situaciju obrazloži roditeljima, te da je sigurno neko od njih pogrešno naveo svoju krvnu grupu.

    Međutim, nije bilo tako jednostavno. Na sljedećim predavanjima studentica je ispričala nešto zbog čega su svi ostali u šoku.

    Naime, njena majka je prije 21 godinu prevarila muža sa, ni manje ni više nego, njegovim polubratom. Ova studentica je sasvim slučajno, na uobičajenom predavanju biologije saznala da ju je odgajao njen stric, a da joj je stric zapravo otac. (studomat.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,