Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Student dao nevjerovatan odgovor na testu iz hemije i osvojio velike simpatije na društvenim mrežama

Odgovor jednog studenta na testu iz hemije na Univerzitetu u Beogradu je postao popularan preko noći i to preko društvenih mreža.

Profesor ovog predmeta nije odolio da ne podijeli status na Facebooku, koji je zadobio veliku popularnost zbog veoma izuzetnog sadržaja.

Naime, odgovor ovog studenta je bio toliko “dubok” da će zadobiti i vaše simpatije.

Test se sastojao od pitanja “Kakav je pakao”, odnosno da li je egzoterman (predaje toplotu) ili endoterman (apsorbuje toplotu). Većina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovu Boyleovog zakona (gasovi se hlade kad se šire i zagrijavaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu.

Jedan od studenata je navodno napisao sljedeće:

– Prvo moramo znati zapreminu u koju duše ulaze u pakao i izlaze iz njega. Smatram da odmah možemo pretpostaviti da duša koja jednom uđe u pakao više ne izlazi. Znači, broj duša se povećava.

Da bismo dobili ideju o tome koliko je u paklu duša, osvrnimo se na različite vjere koje danas postoje na svijetu. Većina tih vjera tvrdi onaj ko nije pripadnik baš te određene vjeroispovjesti ide u pakao. Dakle, zaključak je da će sve duše završiti u paklu. Ako tome dodamo odnos nataliteta i mortaliteta, možemo očekivati da njihov broj duša eksponencionalno raste.

Dakle, obratimo pažnju na odnos promjene zapremine pakla jer, prema Boyleovom zakonu, za zadržavanje istog pritisaka i toplote zapremine pakla jer, prema Boyleovom zakonu, za zadržavanje istog pritisaka i toplote zapremina mora rasti proporcionalno s brojem pristiglih duša. To nam pruža dvije mogućnosti:

– Ako se zapremina pakla povećava manje od potrebnog prosječnog broja duša koje stignu u njega, toplota i pritisak pakla će toliko porasti da će pakao eksplodirati;

– Ako se pakao širi brže od prosjeka koji mu je potreban da primi sve duše, toplota i pritisak će toliko opasti da će se pakao smrznuti.

Koja od mogućnosti je ispravna?

Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategorički iznijela Milica sa četvrte godine, a koja glasi: “Prije će se pakao smrznuti nego što ću ja sa tobom spavati” i s obzirom na to da je sa mnom spavala juče, mora biti ispravna teorija br.2, dakle pakao je sigurno egzoterman i smrznuo se.

Zaključak ovog izlaganja je – ako je pakao smrznut, ne prima više duše, preostalo je samo nebo, što je dokaz postojanja Boga, a to objašnjava zašto je Milica sinoć vikala: “Ah, moj Bože”!

Ovaj student tehnologije jedini je dobio 10 bodova! – stoji u objavi koja kruži Facebookom. (espreso.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,