Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Staricu od 99 godina obavijestili da je trudna (FOTO)

Preuzmite sliku

Britanka Doris Ayling ostala je zatečena kad je nakon obavljenih analiza krvi od bolnice dobila obavještenje da je trudna, javlja Tanjug.

U dopisu koji je ova 99-godišnjakinja iz Bognor Regisa, u West Sussexu, dobila na kućnu adresu pisalo je da što prije zakaže ginekološki pregled i da tom prilikom donese uzorak urina. Iz bolnice su je, također, obavejštavali i o očekivanom datumu porođaja.

“Uskoro punim 100 godina, pa kako bih mogla da budem trudna?”, upitala se starica koja je ovu neobičnu priču ispričala tabloidu Sun.

“Imam troje djece i 20 unučadi, a posljednji put sam bila u drugom stanju prije 70 godina”, navela je ona uz smijeh, dodavši da je na dopisu čak bio naveden i njen datum rođenja: 21. novembar 1915.

U bolnici NHS Trust, koja se u međuvremenu izvinila Doris za eventualnu nelagodnost, kažu da je “riječ o administrativnoj greški”, neko od nadležnih je jednostavno pobrkao nalaze.

Kako bilo, slučaj je dobro nasmijao članove Dorisine porodice.

“Bilo je jako zabavno, mama se stalno šalila i svi smo se ludo smijali. To je jedna od onih čudnih stvari koje se događaju”, kazao je Dorisin 76-godišnji sin Brian. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje