Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta je na fotografiji? Fantastičan prizor koji se viđa jednom u životu s razlogom je pomeo konkurenciju

Preuzmite sliku

Bacite li oko na ovogodišnju pobjedničku fotografiju na takmičenju Drone Photo, teško da biste mogli pogoditi šta tačno prikazuje srce na modrozelenkastoj podlozi.

Na dodjeli nagrada u Sieni upravo je fotografija “Love Heart of Nature!” pobijedila stotinu drugih koje su pristigle sa svih krajeva svijeta, od apstraktnih motiva, do onih koji figurativnije stavljaju očuvanje prirode, sport ili arhitekturu u prvi plan.

  • Zagledate li se malo bolje, vidjet ćete mrlju koja predstavlja gladnog morskog psa, oko kojeg se okupilo jato lososa i stvorilo oblik srca.

    Osim što je uhvatio očaravajući prirodni fenomen, australski fotograf Jim Picôt zabilježio je i ljepotu okeanskih nijansi. Njegova je fotografija odabrana kao najbolja ukupna fotografija od devet kategorija – uključujući prirodu, sport i urbanu arhitekturu.

  • Siena International Photo Awards (SIPA) fotografsko je takmičenje za profesionalce i amatere, a njihove fotografije ocjenjuje međunarodna komisija stručnjaka koja uključuje renomirane fotografe, urednike i kolekcionare fotografija.

    45 najboljih fotografija bit će prikazano na izložbi koja će se održati od 24. oktobra do 29. novembra u Accademiji dei Fisiocritici u Sieni, jednom od najstarijih talijanskih muzeja znanosti. (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,