Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Šta bi se desilo kada bi asteroid pogodio BiH? Napravljena stranica za “procjenu štete”

Preuzmite sliku

Neko je bio jako domišljat

Kada bi nekom postavili pitanje šta bi se desilo kada bi asteroid pogodio BiH, sigurno biste dobili odgovor da mi imamo puno većih problema za razmišljanje od nečega takvog.

Ali, neko je ipak bio domišljat i odlučio sve one znatiželjne “počastiti” informacijama, pogotovo one koji se interesuju za svemir, svemirska kretanja i tijela. Naime, naišli smo na jednu izvrsnu stranicu koja vam omogućava da simulirate udar asteroida, sve do najsitnijeg detalja, zatim odaberete lokaciju na planeti Zemlji. Nakon što unesete sve parametre, dobit ćete detalje kakva bi šteta nastala kada bi mjesto koje ste odabrali pogodio asteroid.

Možete izabrati veličinu i brzinu asteroida, kao i ugao udara.

Stranicu je napravio Neal Agarwal, koji je očigledno izdvojio mnogo vremena kako bi stranicu doveo do savršenstva u najsitniji detalj.

Kliknite OVDJE kako biste posjetili stranicu. Odaberite željenu lokaciju, dodajte asteroidu veličinu, brzinu i ugao i pogledajte kakav rezultat ćete dobiti, ne budi primijenjeno.

Naravno, više je riječ o zabavi i proučavanju asteroida, nego o stvarnoj opasnosti, upravo zbog toga smo u testiranju platforme odabrali BiH i Tuzlu.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,