Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srećkom od 49 dolara osvojio imanje s hotelom, kućom, restoranom, automobilima… (FOTO)

Preuzmite sliku

Doug i Sally Beitz devedesetih su godina prošlog vijeka doselili na ostrvo Kosrae u Mikroneziji i ondje otvorili hotel, ali poželjeli su se vratiti u rodnu Australiju te su, umjesto da prodaju svoju imovinu na uobičajen način, organizovali tombolu u kojoj je, kupovinom srećke od 49 američkih dolara mogao učestvovati bilo ko iz bilo kojeg dijela svijeta.

Prije izvlačenja u utorak Doug Beitz je objasnio kako želi da njegov posao nastave “ljudi koji su po interesima slični njemu i njegovoj supruzi”. Kazao je i da se nada kako će dobitnik biti neko ko voli toplu klimu i susrete s novim ljudima iz cijelog svijeta. Obitelj Bajc odlučila je da će se tombola smatrati uspjelom ukoliko se proda minimalno 50.000 srećki, što ukupno iznosi iznosi 2,45 miliona dolara. Ali igra je izazvala toliki interes širom svijeta da je navedeni uslov vrlo brzo izbrisan s internet stranice.

Desetine hiljada igrača vjerovatno su bili razočarani kada je izvučen broj 44.980. Doug Beitz je objavio da se dobitnik zove Joshua i da živi u Novom Južnom Velsu na jugu Australije. Isprva nije želio objaviti njegov potpuni identitet kako bi novome vlasniku omogućio da u potpunosti “osvijesti” informaciju o velikoj dobiti i da ga poštedi medija.

Joshua je uz hotel bez dugova na otoku Kosraei, smještenom sjeverno od Salomonskih ostrva i jugozapadno od Havaja na kojem živi oko 6500 stanovnika, u igri na sreću osvojio i kuću s četiri sobe, pet automobila koje turisti mogu unajmiti, dva minibusa s deset mjesta, kombi, restoran i gotovinu u iznosu od 10.000 dolara. Hotel je smješten na iznajmljenom terenu, ali ugovor za njegovo korištenje vrijedi duže od 20 godina. Hotel je vrlo popularan među turistima i posjetiocima, osobito među obožavaocima ribarenja i ronjenja. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,