Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Spektakularan video iz Hrvatske: Ribari snimili kita u Jadranu

Preuzmite sliku

“Vidi ga! Evo, ide ispod nas. Aj još jednom izađi da se use*emo”, čuje se kako jedan od muškaraca govori dok snimaju kita koji se pojavio u blizini njihovog čamca

Nakon što su ribari snimili kitove oko tri nautičke milje od šibenske Rogoznice u petak, sada je morska grdosija snimljena i kod Šolte.

Ribari su se nemalo iznenadili kada su u svojoj blizini vidjeli kita kako izranja iz mora blizu Šolte. Na snimku objavljenom na Facebook stranici Eko Pelješac čuje se razgovor dvojice muškaraca koji su bili impresionirani nesvakidašnjim prizorom.

– Vidi ga! Evo, ide ispod nas. Aj još jednom izađi da se use*emo – čuje se kako jedan od muškaraca govori dok snimaju kita koji se pojavio u blizini njihovog čamca.

Obojica su, sudeći prema njihovim komentarima, bili oduševljeni prizorom i nisu mogli vjerovati da je kit izronio tako blizu njih. Na snimku se vidi kako je kit dva puta izronio, a onda se više nije pojavljivao.

‘Kit liči šleperu’

U petak je dva kita vidio i Tomislav Copić oko tri nautičke milje od šibenske Rogoznice. Kitovi su plivali pred njim i prijateljem Marinom Nožinom.

– Zaista predivan osjećaj koji je u meni izazvao divljenje – ispričao je Tomislav.

– Kada kit izađe iz mora liči šleperu. Tek sada sam shvatio koliko smo mi ljudi maleni. Po prvi put sam vidio kita i shvatio koliko je moćan sisavac – zaključio je njegov prijatelj Marin. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,