Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šokirala javnost: Priznala da je imala spolni odnos u bolničkom krevetu dva sata nakon porođaja

Preuzmite sliku

Deborah Hodge i njen tadašnji partner su postali roditelji u julu 2013. godine, a samo dva sata nakon porođaja su vodili ljubav u bolnici. Ova 44-godišnjakinja to je priznala u emisiji “This Morning”.

“Nakon rođenja kćeri sam se oporavljala u sobi. Ona je ležala u svom krevetiću, a mi smo se mazili u krevetu i to je dovelo do spolnog odnosa”, rekla je Hodge i dodala da zbog epiduralne koju je primila u rađaoni nije osjećala nikakvu bol tokom odnosa.

“Bili smo toliko bliski u tom trenutku. Nisam se osjećala privlačnom, nego posebnom. Nisam mogla vjerovati da smo to napravili. Krivim za sve lijekove na kojima sam bila”, pojasnila je.

Hodge i njen partner ponovno su vodili ljubav tri dana po povratku iz bolnice.

“Vodili smo računa o šavovima”, prisjetila se.

Njihova romansa nije potrajala i prekinuli su nekoliko mjeseci nakon rođenja Amelie.

Liječnici inače ne preporučuju spolni odnos unutar šest sedmica od porođaja, odnosno savjetuju ženama da prvo obave kontrolni pregled kod nadležnog ginekologa.

Rizik od postporođajnih komplikacija je najveći tokom prve dvije sedmice poslije porođaja, posebno ako je rodilji oštećeno tkivo ili je podvrgnuta epiziotomiji. Spolni odnos u tom slučaju može biti bolan i može doći do infekcije.

“Odluka o tome kada je pravi trenutak za spolni odnos nakon porođaja je na majci, ali važno je pričekati da stane krvarenje kako bi se prevenirale infekcije i druge komplikacije. Također, žena bi se trebala osjećati mentalno spremnom za taj čin”, ističe ginekologinja dr. Haryun Won. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,