Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sofia prvi Victoria's Secret model s Downovim sindromom

Preuzmite sliku

Sofía Jirau ušla je u historiju kao prvi Victoria's Secret model s Downovim sindromom, nakon što se pridružila 17 drugih žena u novoj kampanji brenda.

Nova je kampanja prvo lansiranje kompletne kolekcije otkako je Raúl Martinez službeno postao njezin novi glavni kreativni direktor u januaru.

Love Cloud Collection je važan trenutak u evoluciji brenda. Od glumačke ekipe nevjerojatnih žena koje oživljavaju kolekciju, do nevjerojatnog inkluzivnog duha na snimanju, ova je kampanja važan dio novog Victoria’s Secret standarda koji stvaramo”, rekao je Martinez u izjavi.

Bella Hadid je napustila brend 2018. godine Victoria's Secret i u nekoliko intervjua otkrila loša iskustva koja je imala dok je šetala pistom kao Viktorijin anđeo, piše Story.hr.

Nekoliko optužbi za nedolično ponašanje prema drugim manekenkama, uključujući i nju, podignuto je protiv Eda Razeka, koji je podnio ostavku s mjesta predsjednika i glavnog direktora za marketing matične firme Victoria's Secreta, L Brandsa. Optužbe uključuju maltretiranje, seksualno uznemiravanje i opscene komentare.

Nakon uzastopnih kontroverzi oko Victoria's Secret revija, brend je konačno proveo u djelo plan promjene svoje politike i poboljšanja imidža u modnoj industriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje