Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Socijalna distanca: Predstavljena sjedišta za avione koja bi smanjila mogućnost zaraze

Preuzmite sliku

S obzirom na trenutna pravila o socijalnom distanciranju, komercijalni avionski promet u svijetu će biti izuzetno otežan, a postoje i brojne incijative za nužnim promjenama koje će uslijediti nakon prestanka pandemije koronavirusa.

Italijanska firma Aviointeriors ima rješenje. Tačnije, predstavili su sjedišta Janus za komercijalne putničke avione koji su dizajnirani u skladu sa novim pravilima.

 • Dok je sjedište za putnike uz prozor i prolaz ostalo nepromijenjeno, središnje sjedište, pak, okrenuto je u suprotnom smjeru od ostalih putnika u istom redu.

  Uz to, svako Janus sjedište je ograđeno s tri strane prozirnim materijalom koji ih izolira te stvara zaštitnu barijeru od eventualnog prijenosa mikroorganizama među putnicima.

 • U Aviointeriorsu tvrde da se Janus sjedišta mogu vrlo lako mogu prilagoditi različitim modelima aviona, ali i razredima – od ekonomske do poslovne klase. Napravljena su od kvalitetnih materijala koje se lako mogu očistiti te dezinficirati.

 • Sjedišta Janus su dobila ime prema rimskom bogu vremena, početka i poduhvata, a kojeg karakterizira glava s dva lica okrenutih na različite strane. Hoće li neko uistinu naručiti ova sjedišta za svoje avione, vidjet ćemo. (punkufer.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,