Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Skupljaju se digitalne sličice: Rijetka sličica Yode vrijedi čak 900 dolara

Digitalne sličice se ne mogu oštetiti od trošenja i pregledavanja poput starih papirnatih sličica pa im vrijednost ne ovisi o kvaliteti prikaza, nego o rijetkosti

 • digitalne-slicice2
 • Sjećate se skupljanja sličica? Legendarne Panini sličice nogometaša uoči nogometnih prvenstava i dalje su ritual brojnih ljubitelja nogometa. A mnogi se vjerojatno još sjećaju skupljanja sličica Životinjskog carstva, dok su neki sretniji uspjeli pritom osvojiti i nekoliko kilograma čokolade.

  Iako danas sve više pripadamo digitalnom svijetu, skupljanje sličica nije nestalo. Dapače, u nekim sektorima situacija je i dalje vrlo takmičarska pa i skupa! Tako se može sumirati fenomen skupljanja vintage sličica Ratova zvijezda, ali u digitalnom obliku. Ova legendarna franšiza unosna je u svim dijelovima, od kino ulaznica do prodaje figura i druge robe u znaku Yode, jurišnika, Darth Vadera, Boba Fetta…

  Ove godine dobili smo i aplikaciju za skupljanje sličica Ratova zvijezda. Kako se radi o vrlo vjernoj publici, nije trebalo dugo da aplikacija dobije na popularnosti. Da biste stvorili čim impresivniju kolekciju slika, pogotovo onih rijetkih potrebni su brojni sati uloženog vremena, te novca jer se vrijedne i rijetke “kartice” i naplaćuju.

 • digitalne-slicice3
 • Nedavno je na eBayu prodana vintage Han Solo sličica za čak 225 dolara! Digitalne sličice se ne mogu oštetiti od trošenja i pregledavanja poput starih papirnatih sličica pa im vrijednost ne ovisi o kvaliteti prikaza, nego o rijetkosti u kolekcijama igrača/skupljača.

  Neke serije moguće je skupiti u vrlo kratkom vremenskom roku, i ako baš tada niste online i aktivni na aplikaciji propustili ste priliku, te do određene sličice možete stići tek ako je platite.
  Tako je roza kartica Yode puštena samo u 10 primjeraka i bilo ih je moguće nabaviti samo u roku sat vremena. Cijena im je vrtoglavih 900 dolara! Prilično mnogo za jednu – digitalnu sličicu. Ali, zagriženi fanovi ponekad ne pitaju za cijenu. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje