Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Skulptura koja simbolizuje prazninu u čovjeku kada biva prisiljen napustiti svoju zemlju (FOTO)

Preuzmite sliku

Skulptura koje simbolizuje prazninu koja nastaje u čovjeku kada biva prisiljen napustiti svoju zemlju, svoj život, svoje prijatelje.

Francuski umjetnik Frances Bruno Catalano, stvara prekrasne i nestvarne skulpture koje simbolizuju prazninu koja nastaje u čovjeku kada biva prisiljen napustiti svoju zemlju, svoj život, svoje prijatelje …iz bilo kojeg razloga, piše Buka.

Francuski umjetnik Bruno Catalano stvorio je izvanrednu seriju upečatljivih bronzanih skulptura nazvanih “Les Voyageurs” u prevodu “Putnici” koje prikazuju ljudske radnike kojima nedostaju veliki dijelovi tijela što predstavlja veoma realističnu ilustraciju ljudi koji su napustili svoju zemlju i krenuli za boljim životom.

Veliki dio ovih jedinstvenih skulptura izložen je u Marseju. One ostavljaju prostor za maštu – da li im nešto nedostaje, ili je to nešto što su ti „putnici“ jednostavno ostavili tamo gdje su rođeni?

Posebno je impresivno to što se čini da neke skulpture stoje na vrlo maloj podlozi, dajući im neku vrstu nadrealnog izgleda. Veliki broj skulptura može se vidjeti i na web stranici umjetnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje