Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sijamske bliznakinje otkrile kako se snalaze u ljubavnim vezama

Preuzmite sliku

Lupita i Carmen, koje su sijamske blizanke, rekle su da sebe ne vide kao osobe s invaliditetom i vjeruju da je invaliditet samo stanje uma.

Sestrama, od kojih se očekivalo da će preživjeti samo 3 dana nakon što su rođene 2002. godine, rečeno je da njihovo razdvajanje može rezultirati njihovom smrću ili godinama intenzivne njege. Tako su odlučile da ostanu zajedno i prilagodile su se životu svaki dan jedna s drugom, čak i ako to znači da se kreću kroz život sada kada Carmen ima dečka, piše Bright Side.

 • Kada su se rodile, doktori im nisu davali nikakve šanse za preživljavanje. Blizanke Andrade, Carmen i Lupita imaju bližu vezu od većine. Kada su rođene u Meksiku 2002. godine, spojene su od grudi do karlice, a doktori su im dali samo 3 dana života, prenosi Tuzlanski.ba.

  Činjenica da su dijelili previše važnih organa i njihov donji dio kičme navela je doktore da povjeruju da ih ne mogu sigurno razdvojiti. Ali to je bila i njihova odluka.

 • Obje su odbile kada su ih pitali žele li ikada biti razdvojeni jer, čak i ako operacija prođe dobro, i dalje će morati proći godine fizikalne terapije.

  “A tu je i cijela psihološka situacija jer smo tako navikle da budemo zajedno”, rekla je Carmen.

  One dijele previše vitalnih organa. Kada je došlo do priče o operaciji razdvajanja, Lupita i Carmen su pitale svoju majku: “Zašto bi nas željela prepoloviti?

 • Djevojčice, koje su živjele u Connecticutu od svoje dvije godine, spojene su duž zidova grudi sve do mjesta gdje im se kičme spajaju u karlicu. Carmen kontrolira desnu nogu, a Lupita lijevu. Svaka od njih ima po 2 ruke.

 • Carmen  i Lupita odgovarale su na pitanja ljudi o njihovim životima tokom YouTube vodea “Pitajte me bilo šta”.

  Lupita je rekla da ne želi bilo kakvu romantičnu vezu, dok je Carmen rekla da se sa svojim dečkom Danielom zabavlja oko godinu i po. Par se upoznao preko aplikacije za upoznavanje, Hinge. Prema Carmen, bilo je “zaista nezgodno” reći da je ona sijamska blizanka na njenom profilu za zabavljanje.

 • Iako imaju različita mišljenja o vezama. U intervjuu, Carmen je rekla da će očigledno biti transparentna u vezi sa svime budući da je izlazak bio „proces učenja za sve“. Kada je pričala o vezi svoje sestre, Lupita je rekla: “Ismijam ih oboje.”  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje