Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sestre zbunile društvene mreže: ‘Naši sinovi su i braća i rođaci, ali i blizanci’

Preuzmite sliku

Brittany i Briana su jednojajčane blizanke koje su se udale za jednojajčane blizance Josha i Jeremyja Salyersa i potom rodile bebe u roku od nekoliko mjeseci jedna od druge.

I u jednoj objavi na Instagramu otkrile da su njihovi sinovi “rođaci, genetska braća i kvartarni blizanci”. Brittany i Briana upoznale su Josha i Jeremyja na festivalu za blizance 2017., a momci su ih zaprosili šest mjeseci kasnije, nakon burne romanse. Imali su zajedničko vjenčanje 5. avgusta 2018., žive u istoj kući u Virginiji u SAD-u, a sada zajedno proširuju svoje porodice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josh, Jeremy, Brittany, Briana (@salyerstwins)

Iako je zajednička trudnoća bila šokantna za mnoge, sestre su otkrile da su imale planove da zatrudne u isto vrijeme. Na pitanje hoće li zakazati vrijeme seksa kako bi to uspjele, Brianna je priznala: “U idealnom slučaju, morale bi pogoditi isto vrijeme. Mislim da je to nešto što bismo voljele iskusiti zajedno.”

“Doživjeli smo većinu prekretnica u našim zajedničkim životima, rođendane, dobivanje vozačke dozvole, diplome i naše dvostruko vjenčanje. Ovo bi bio sljedeći veliki događaj i voljeli bismo ga doživjeti zajedno”, dodala je Brittney.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josh, Jeremy, Brittany, Briana (@salyerstwins)

Međutim, objava o njihovim sinovima je zbunila mnoge korisnike, a neki su se pitali kako je to uopće moguće. Jedna osoba je objasnila: “Njihove majke i očevi su jednojajčani blizanci. Obje grupe roditelja tada su imale djecu. Isti DNK stvorila je oboje.”

“Identični blizanci dijele isti DNK i oba skupa roditelja su identična. Kada bi ova porodica napravila DNK test porijekla, to bi pokazalo da su ove bebe braća i sestre, a ne samo rođaci!”, dodala je druga osoba. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,