Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Seks-turizam u Italiji: Mjesto na koje turisti dolaze ispuniti skrivene želje

Preuzmite sliku

Jedno od omiljenih mjesta na Siciliji zasigurno su Liparski otoci, arhipelag od deset vulkanskih ljepotana, od kojih je sedam naseljenih i svi se nalaze na listi svjetske baštine.

Međutim osim prirodnih divota, turisti u taj dio Italije dolaze i zbog „osobnog rasta“.

U potrazi za izgubljenim libidom posjetitelji stari žar pokušavaju pronaći na Stromboliju i Filicudi jer se smatra da kriju afrodizijačke moći. Zaista nije teško pronaći razloge za posjet vulkanskim otocima, ali za neke je putovanje na talijanski jug više od odmora – potencijalno iskustvo koje mijenja život. Mještani kažu da su otoci postali mjesto “seksualnog turizma” jer opuštajuće okruženje potiče parove na eksperimentiranje u spavaćoj sobi.

 • Termalne vode, spektakularni ožiljci lave, intrigantne špilje i mistično cvijeće smatraju se koktelom strasti koji očito godi ljudima koji žude za djecom ili ljubavi. Parovi koji priželjkuju bebu ili žene i muškarci koji žele pronaći partnere pristižu sa svih strana svijeta.

  Najudaljeniji Liparski otok Stromboli dom je aktivnog vulkana koji tutnji, gunđa i mumlja bez predaha. Na otoku vječne vatre osjećaju se neprestane vibracije, a kako potvrđuje lokalna prodavačica vina Maria Puglisi, svaka se mala erupcija može osjetiti u tijelu.

  Možda je i to razlog zašto se ljudi žele približiti krateru i pješače satima kako bi se skinuli goli i legli na tlo strpljivo čekajući vibracije.

 • Na Stromboliju raste i noćni jasmin, cvijet za koji se smatra da ima afrodizijačke moći, a otočani ga zovu Damom ili Ljepoticom noći. Na Filicudi se pak dolazi uživati u pogledu na stijene falusnog oblika koje se dižu nad morem.

  Parovi se nerijetko skrivaju u špiljama, a otočani tvrde da upravo tamo nastaju djeca. Lokalni ribari navodno prevoze ljubavnike svojim brodicama do „špilja plodnosti“, baš kao i usamljene dame koje žele pronaći partnere pa pred stijenama u obliku muških genitalija zažele svoje želje. (punkufer.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,