Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sedam znakova koji vam govore da vaš hotel nije tako dobar kao što piše u oglasu

Preuzmite sliku

Iako se može tvrditi da nijedan hotel nije savršen, pogotovo jeftin, to ne znači da je nemoguće pronaći mjesto za boravak tokom vašeg odmora u kojem ćete se osjećati ugodno.

Jednostavno istraživanje će pomoći da se osigura da imate najbolje moguće iskustvo. Ovo je lista stvari na koje morate paziti dok birate hotel u kojem ćete odsjesti. Neće vam trebati puno vremena da još jednom provjerite, a znate kako kažu, bolje je zaštititi nego požaliti, piše Bright Side.

Nema dovoljno recenzija ili su prestare

Kada idete na većinu web stranica za rezervacije, možete vidjeti prosječnu ocjenu koju su recenzenti dali hotelu. Ali pogledajte dalje od toga: na koliko je recenzija data ova ocjena? Prije koliko vremena su ove recenzije napisane? Bolje je osloniti se na što više svježih mišljenja, prenosi Tuzlanski.ba.

Fotografije u oglasu su fotošopirane

Ne morate biti profesionalac u Photoshopu da biste utvrdili je li fotografija poboljšana ili ne. Samo uporedite fotografije koje kompanija daje u oglasu sa fotografijama koje su gosti sami ostavili. Ako hotel nema šta da krije, razlika ne bi trebala biti previše drastična.

Web stranica hotela je izuzetno zastarjela

Dok mnogi ljudi posećuju opšte veb-sajtove koji su posebno namenjeni rezervaciji smeštaja, mnogi hoteli takođe imaju svoje web-stranice, posebno oni koji su brendirani kao luksuzni. Ovih dana internet je važan za poslovanje, pa ako vas web stranica natjera da kažete “Ha?” jer nije ažurirana dugo vremena, to bi takođe moglo značiti da ni sami hotel neće nadograđivati ​​kada je to potrebno.

Ne možete stupiti u kontakt sa ljudima koji tamo rade

Ako imate bilo kakvih pitanja o hotelu ili ako želite potvrditi svoju rezervaciju, preporučujemo da se obratite direktno objektu. Ali ako vam niko ne odgovara na telefonske pozive ili e-mailove, to je razlog za zabrinutost. Šanse da će vam osoblje biti od pomoći ako se nešto dogodi tokom vašeg boravka u hotelu mogu biti male.

Porezi nisu uključeni u cijenu sobe

Kako biste ostali na vrhu rezultata pretraživanja, mnogi hoteli isključuju porezne troškove iz cijena soba, zbog čega mislite da je soba jeftinija nego što zapravo jest. Ova tehnika je u najboljem slučaju etički upitna i može vas koštati mnogo dodatnog novca po dolasku. Uvijek budite sigurni da ste pročitali sve informacije o plaćanju, a ako ustanovite da vas hotel pokušava prevariti, možda je najbolje da se klonite.

Koristite aplikacije za mape da uporedite koliko je hotel zapravo blizu mjesta koja želite posjetiti

Na popisu, hotel može reći da su blizu nekih atrakcija za razgledanje, ali to može biti ili pretjerivanje ili uopće nije istina. Srećom, možete provjeriti koliko bi vam otprilike trebalo da stignete do mjesta na koje želite ići pomoću bilo koje aplikacije za mapu. Uporedite rezultate koje dobijete sa obećanjima navedenim u oglasu hotela i izvucite svoje zaključke iz toga.

Boja posteljine nije bijela

Mnogo je lakše uočiti mrlje i drugu prljavštinu na bijeloj posteljini, zbog čega je hoteli često koriste kao dokaz svoje čistoće. Ako posteljina nije bijela na oglasu, onda bi to mogao biti razlog za zabrinutost. Koji dio hotelskog oglasa bi za vas bio neuspješan? Koji je vaš omiljeni grad za boravak? (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,