Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sedam stvari koje trebate držati u automobilu, a koje su apsolutno spasonosne stvari

Preuzmite sliku

Postoji mnogo praktičnih trikova koje možete koristiti da popravite probleme s automobilom kada idete na put ili jednostavno pokupite hranu na putu kući s posla.

Sve što treba da uradite je da budete malo kreativni i možda ćete se iznenaditi koliko je bez problema, pa čak i prijatno rešavati probleme sa sopstvenim automobilom bez trošenja tona novca. Ovo je lista stvari koje su jeftine i koje bi mogle biti korisne za upotrebu u vašem automobilu, piše Bright Side.

Turpija za nokte za prekrivanje ogrebotina

Turpija za nokte je vjerovatno jedna od najkorisnijih stvari koje treba držati u autu tokom zimskih mjeseci. Kada se vaša gumena traka prekrije prljavštinom od snijega, ona zapravo ne radi u svoju korist na vašem vjetrobranu. Način rješavanja ovog problema je da skinete brisače i protrljate ih turpijom za nokte. Na ovaj način ćete biti potpuno spremni za nekoliko mjeseci za to posebno putovanje koje ste planirali, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Regenerator za kosu za sjaj

  Ako želite da vaš automobil bude sjajan i da zaustavite pojavu vodenih mrlja, idealna stvar koju treba da uradite je da koristite regenerator za kosu. Prvo uzmite kantu vode i dodajte sapun za pranje automobila, a zatim operite automobil ravnim potezima, ali obavezno isperite odmah nakon što završite. Zamijenite vodu u kanti ako se zaprlja. Kada to učinite, dodajte pola šolje regeneratora za kosu u kantu i zagladite ga po automobilu krpom. Isperite ga, osušite drugom krpom i voila!

 • Održavajte hranu toplom

  Iako ovo možda nije nešto što možete koristiti kao brzi savjet za prvu pomoć, to može biti brz savjet kada naručite hranu za ponijeti. Ako ste zabrinuti da će vam se hrana ohladiti, nema potrebe. Na putu kući stavite hranu na sedište i uključite grejač sedišta. Ovo radi sa bilo kojom vrstom hrane, bilo da imate pizzu, burito ili čak nachos.

 • Filter za kafu za unutrašnji nered

  Filter za kafu pomoći će vam u kontroli i upijanju sitnih nereda u vašem automobilu. Pobrinite se da ih za svaki slučaj držite u automobilu. Jednostavno utapkajte malo maslinovog ulja na filter za kafu, a zatim ga obrišite preko konzole vašeg automobila. Možete ga koristiti i na kožnim sjedištima i na unutrašnjim vratima.

 • Kutija za žitarice kao kanta za smeće

  Postoji mnogo stvari koje možete koristiti kao kantu za smeće u svom automobilu kako biste ga održavali organiziranim i čistim, ali najzgodniji predmet bi bila prazna kutija za žitarice. Kutija za žitarice ima poklopac za držanje smeća unutra i sprečavanje da ispadne dok vozite, a poklopac također može osigurati vreću za smeće unutra. Neće ukrasti previše prostora za noge na suvozačevom sedištu, jer je krut i lako se pomera u stranu.

 • Boca tableta za čuvanje novčića

  Možda imate gomilu novčića razbacanih u automobilu koje želite da odložite. Sakupljati ih sve u novčaniku i nositi sa sobom čini se nepotrebnim, pa je najlakši način da to izbjegnete da ih nagomilate u staroj bočici za tablete.

 • Gumene kuhinjske rukavice za uklanjanje dlake kućnih ljubimaca

  Stavite gumene rukavice i umočite prste u vodu da budu malo vlažni, a zatim ih protrljajte preko sjedišta u automobilu. Primijetit ćete da će se neki komadi dlake vaših ljubimaca lako pokupiti. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,