Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevsko vjenčanje na koje je stigao i sam papa (FOTO)

Preuzmite sliku

Fotografije na kojima su u istom kadru mladenci, policija i papa, ne viđaju se baš svaki dan, a upravo su takve fotografije s jednog sarajevskog vjenčanja.

Glavni akteri priče, mladenci Jasmin Marić i Aida Razman, vjenčali su se, naime, na isti dana kada je grad posjetio papa, pa je u početku bilo upitno hoće li se vjenčanje uopšte održati zbog posebne regulacije prometa i svega što već ide u paketu s dolaskom takvog gosta.

No, vjenčanje se ipak održalo, a papa je cijelu priču učinio nesvakidašnjom. Odlična serija fotografija autora Eldara Nurkovića uhvatila je jedinstvene trenutke ove neobične gradske strke – na istoj su fotografiji tako policajci, mladenci, uzvanici, časne sestre, vjernici, slučajni prolaznici i brojni drugi građani te, naravno, i papa. Šušur za pamćenje.

“Iako je cijeli grad bio blokiran, iako je postojala mogućnost da vjenčanje bude otkazano, iako nam mnoge stvari nisu išle u korist, uspjeli smo napraviti genijalne fotografije, rekao nam je fotograf, Nurković, te dodao: “Bili smo u pravo vrijeme na pravom mjestu. Probili smo se kroz koridor policije i molili ih da nas puste blizu, jer su mladenci htjeli vidjeti papu. Ovaj je prolaz bio tajna lokacija i nitko osim nas nije bio tu”.

Kako Nurković ističe, priča i fotografije dokaz su da nije bitno ni koje ste vjere, ni što ste po nacionalnosti – kada je ljubav u pitanju, ništa od toga nije važno.

“To je takva emocija da ne može, a da vam ne izmami osmijeh. Dovoljno je pogledati samo reakcije policije i svih prisutnih, bili smo pozdravljeni gromoglasnim aplauzom”, priča nam Nurković, fotograf iz E-studija, inače direktor fotografije na MTV-ju te producent i režiser. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,