Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sa besplatnom aplikacijom možete virtuelno posjetiti neke od najvećih gradova svijeta, a pored toga nudi i još zanimljivih opcija

Preuzmite sliku

Većina nas, nažalost, nije puno putovala u posljednjih godinu dana, a posebno ne u inostranstvo. Moramo priznati da nam nedostaje šetnja i vožnja svjetskim metropolama, ali, šta je tu je.

Vjerujemo da ćemo uskoro biti u prilici ponovo da zakoračimo van granice naše zemlje, a dok se to ne dogodi, nova web aplikacija nam pruža mogućnost da uživamo u svojevrsnoj virtuelnoj vožnji nekim od najljepših gradova na svijetu.

Aplikacija se zove “Drive & Listen” i dostupna je besplatno na ovom sajtu. Ona funkcioniše na vrlo jednostavan način.

Naime, sve što treba da uradite je da izaberete grad kroz koji želite da se vozite, i na ekranu vašeg uređaja biće prikazan video snimljen kamerom sa šoferšajbne automobila koji je prolazio ulicama tog mjesta.

Na ovakav nesvakidašnji način možete da se upoznate sa Čikagom, Istanbulom, Singapurom, Parizom i drugim svjetskim metropolama. Ova aplikacija također nudi mogućnost ubrzavanja vožnje, slušanja lokalnih radio stanica, ali i atmosferskih zvukova iz datih gradova.

  • Autor aplikacije Drive & Listen je Erkam Seker, turski mladić na studijama u Minhenu. On je napravio prošlog proleća kada je osjetio nostalgiju za svojim rodnim Istanbulom.

    „Nedostajala mi je vožnja mojim gradom, čak i gužva u saobraćaju i sveopšta graja na njegovim ulicama. Želio sam da to osjetim pa sam na YouTube-u potražio video klipove vožnje Istanbulom“, izjavio je Seker i dodao: „To mi je bilo veoma zabavno, ali sam onda pomislio kako bih još više uživao u atmosferi svog rodnog grada kada bih pustio neki lokalni radio. Tako se rodila ideja za aplikaciju Drive & Listen.“

    Aplikacija ovog momka ne samo što je izliječila njegovu nostalgiju i olakšala mu život u emigraciji, već je u uslovima pandemije korona virusa i restrikcija putovanja i mnogim drugima omogućila da se bar virtuelno provozaju gradovima koje su oduvijek željeli da posjete. (citymagazine.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,