Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

S Lego figuricama u 73 sekunde ispričao svoju neobičnu ljubavnu priču (VIDEO)

Preuzmite sliku

Animator Kevin Ulrich iz Kalifornije odlučio je ispričati priču o ljubavi njega i njegove zaručnice Celine Frenn na pomalo neobičan način – pomoću Lego figurica u svega 73 sekunde.

Za BuzzFeed je ispričao kako je htio iskoristiti svoje znanje u animaciji i iskustvo u izradi videa s Lego figuricama kako bi iznenadio svoju dragu. Naime, Kevin s Lego figuricama radi već godinu dana, a iz Lego Groupa su ga 2013. godine čak pozvali da sudjeluje u izradi njihovih Hobbit igračaka, prenosi Telegram.hr.

Obećao si je da neće izlaziti s kolegicama s posla

Kevinova i Celinina ljubavna priča započela je na radnom mjestu prije otprilike dvije godine, kad je Celina došla raditi u firmu gdje je radio i on, ali u početku se malo distancirao od nje iz dva razloga.

Prvo zato što si je obećao da nikada neće izlaziti s kolegicama s posla, a drugi je razlog bio njen tata.

 • s-lego-figuricama-u-73-sekunde-ispricao-svoju-neobicnu-ljubavnu-pricu-kevin-urlich002-20160415
 • Shvatio je da nigdje neće naći djevojku poput nje

  “Njen nam je tata bio poslovni partner, a nas se dvojica nismo baš najbolje slagali, zbog čega sam imao dodatan razlog da je ne pozovem na da izađemo. Ali, s vremenom sam shvatio da nigdje neću naći djevojku poput nje i sve komplikacije na kraju su se isplatile. Danas više ne radimo zajedno, a njen tata i ja postali smo dobri prijatelji”, ispričao je Kevin.

  Zajednički interesi

  “Prvih šest mjeseci poznanstva neprestano su se pojavljivali znakovi zbog kojih bismo trebali biti zajedno, ali sam ih ja cijelo vrijeme odbijao vidjeti zbog loših iskustava koja sam ranije doživio. S vremenom sam se jednostavno odlučio prepustiti i rekao joj – Ti si vrijedna rizika.”

  Oboje su veliki obožavatelji Disneyja, Harry Pottera, Star Warsa i Gospodara Prstenova, a dijele i ljubav prema životinjama. “Svaka sedmica je nova avantura i obožavamo što te avanture sada možemo doživjeti zajedno”, kaže Kevin.

 • s-lego-figuricama-u-73-sekunde-ispricao-svoju-neobicnu-ljubavnu-pricu-kevin-urlich003-20160415
 • Celinu je teško iznenaditi

  “Moj se ured nalazi do njenog, zbog čega sam znao da neću moći napraviti video, a da ona to ne sazna. Nekoliko sedmica prije vjenčanja Celina mi je rekla: ‘Ne bi li bilo odlično da napraviš Lego video o nama? Mislim, ne trebaš, ali ako ipak želiš, bilo bi mi jako drago!’

  Tada sam joj morao priznati da spremam video, ali da sam bio siguran kako to neću uspjeti sakriti od nje. Rekao sam joj samo da mi vjeruje i da će joj se rezultat sigurno svidjeti. I svidio joj se. Jako.”

  Štreberski elementi na vjenčanju

  Celina i Kevin vjenčat će se 17. aprila i zaista su se potrudili da i ondje ne pretjeraju sa štreberskim referencama koje ih prate cijeli život. No, neke od njih ipak su odlučili uklopiti i u vjenčanje.

  “Prvi ples će nam biti na Disneyjevu pjesmu ‘I See the Light’, a zadnja pjesma večeri bit će ‘Everything is Awesome’ iz Lego filma. No, potrudili smo se da vjenčanje ipak bude više elegantno, a manje štrebersko, jer – ipak ćemo imati cijeli život da dalje zajedno budemo štreberi”, ispričao je Kevin. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje