Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ruski priručnik za siguran selfie: Ne slikajte se sa oružjem i divljim životinjama

Preuzmite sliku

Od početka ove godine, desetak Rusa je poginulo a oko stotinu je povrijeđeno, dok su pokušavali da snime “savršeni selfie”. Zato je ruska policija pokrenula kampanju sa ciljem odvraćanja ljudi od fotografisanja u opasnim situacijama.

 • ruski-prirucnik-siguran-selfie2
 • “Cool selfie može da te košta života”, upozorava ruski MUP nizom plakata na kojima su prikazani primjeri rizičnog ponašanja.

  Slikanje sa oružjem i divljim životinjama smatra se izuzetno opasnim, a nećete se dobro provesti ni ako stojite na krovu držeći se za antenu ili ako iskočite pred voz u pokretu sa namjerom da se slikate.

  Jedna 21-godišnja stanovnica Moskve je u maju slučajno pucala sebi u glavu dok se trudila da snimi selfie sa pištoljem. Ljekari kažu da je jedva preživjela.

  Četiri mjeseca prije toga, dvojica Rusa su nastradali slikajući se sa ručnom bombom. Telefon koji je ostao čitav nakon eksplozije riješio je misteriju njihove smrti.

  – Primijetili smo da u posljednje vrijeme raste broj nesrećnih slučajeva koje izazivaju ljubitelji autoportreta. Ovaj problem je veoma realan i ima ozbiljne posljedice – kaže pomoćnica ruskog ministra unutrašnjih poslova Jelena Aleksejeva.

  Ona je upozorila mlade da bi, u trci za što većim brojem lajkova, njihova spektakularna fotografija mogla “neplanirano da se pretvori u posljednju”. (blic.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,