Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ruska zlatokosa: Nije se šišala 28 godina, a kosu pere jednom u tri nedjelje (FOTO)

Preuzmite sliku

Ona se samo jednom ošišala u životu i to kada je imala pet godina, a ističe da je njena majka Angela (54) oduvijek vjerovala da je duga kosa važna za ženu.

Alena Kravčenko (33 godine) porijeklom iz Ukrajine, uspješna je poslovna žena i majka, njene kćerke su šestogodišnje bliznakinje Velerija i Miroslava. Ono što nju izdvaja od drugih žena jeste njena duga kosa, zbog čega na mnogi kažu da liči na Zlatokosu.

Nije se šišala 28 godina, a danas njena kosa ima nevjerovatnih 1,8 metara, prenosi Daily Mail.

 • Ova žena iz Odese je istakla da je tajna u održavanju njene kose ta da je pere jednom u tri nedelje.

  – Volim svoju dugu kosu i volim da brinem o njoj. Međutim, ne perem je često, jer mislim da proizvodi koje koristimo nisu dobri za nju i mogu da je istanje. Najviše volim prirodan izgled kose, a prirodna ulja joj pomažu da izgleda najbolje – rekla je ona.

  Alena se bavi organizovanjem dječijih zabava, a voli kada je porede sa Zlatokosom.

 • – Obično volim da držim kosu vezanu u punđi, ali kada je puštim privlačim veliku pažnju i ljudi se često fotografišu sa mnom i zovu me Zlatokosa, što je za mene velika čast. Mislilm da me ovo čini jedinstvenom – kaže ona.

  Ova žena se samo jednom ošišala u životu i to kada je imala pet godina, a ističe da je njena majka Angela (54) oduvijek vjerovala da je duga kosa važna za ženu.

 • – Otkad znam za sebe, moja majka je pričala da ljepota jedne žene zavisi od njene kose. Tokom godina sam shvatila da je u pravu, jer u svijetu nema ništa ljepše od žene sa prirodnom kosom- kaže Alena.

  Osim punđi, Alena često nosi i pletenice, a kosu pusti da se odmori samo vikendom i tokom praznika.

  Sada se sprema da po prvi put ošiša i svoje kćerke, ali ističe da se nada će njene kćerke naslijediti ljubav prema dugoj kosi.

  Ipak dodaje, da će njene djevojčice biti slobodne da same izaberu da li žele da do kraja života njeguju duge kose. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,