Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ruska TV voditeljka prasnula u smijeh zbog iznosa socijalnih izdavanja

Voditeljka na ruskoj državnoj televiziji zapalila je internet pošto je prasnula u poduži smijeh dok je pokušavala da obavijesti gledaoce o povećanju vladinih subvencija za neprivilegovane kategorije stanovništva, očigledno smatrajući da su te sume smiješno male, piše redakcija Radio Slobodna Evropa.

Aleksandra Novikova s Vijesti Kamčatke nije mogla da se obuzda dok je čitala izvještaj o povećanju pomoći osobama s invaliditetom, ratnim veteranima, žrtvama izlaganja radijaciji i drugima, s rastom kojim bi jedna kategorija socijalnog izdavanja bila 1.500 rublji (22 eura) – od čega se 900 može iskoristiti na lijekove, 137 za banje i ostatak (363 rublje ili 5,26 eura) za “međunarodni” prevoz do tih lječilišta.

Pošto je veći dio vijesti pročitala relativno mirnim tonom, Novikova se pogubila kada je spomenula troškove međunarodnog prevoza, od srca se smijući više od minuta uprkos pokušajima da dođe do daha i da se pribere.

“Pokušala sam, čuli ste”, kaže u jednom trenutku pravdajući se, kasnije dodavši: “Dobro je što nije uživo”.

Snimak nije emitovan na televiziji ili na internetu. Ipak, privukao je veliku pažnju na društvenim medijima kada ga je objavio portal Info24.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje