Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Romantika: Obukao se kao žensko kako bi pomogao djevojci pa zaradio kaznu

Preuzmite sliku

Jedan je 20-godišnjak iz Kazahstana, po imenu Ayan Zhademov, toliko htio pomoći svojoj 17-godišnjoj djevojci da je napravio nešto što potpuno ludo, ali istovremeno u i skroz odlično.

 • momak-djevojka-ispit-kazna
 • On je, naime, nakon što mu je djevojka priznala da se užasno boji zbog finalnog ispita koji se uskoro treba održati, odlučio da na ispit ode umjesto nje, odnosno, odjeven kao ona.

  Zhademov je tako nabavio crnu periku, nabacio make-up i odjenuo njenu bijelu bluzu i sivu suknju. I sve bi možda još i dobro prošlo da ga nije izdala boja glasa. “Posumnjali smo da se radi o prevari, ali mislili smo da je riječ o nekoj drugoj curi koja je došla umjesto njegove cure, nije nam palo napamet da bi se moglo raditi o muškarcu. No, onda je progovorio, jako visokim glasom, i tada smo shvatili što se događa”, rekao je glasnogovornik ispitnog vijeća, kako prenosi Daily Mail.

  Zhademov je zaradio novčanu kaznu, ali je zato postao apsolutna zvijezda na faksu. “To je bilo glupo, ali i jako romantično”, glasi jedan od komentara njegovih kolegica, dok druga dodaje: “Zbog ljubavi nekad radimo gluposti, da je bar moj dečko tako romantičan”.

  A priča je oduševila i jednog tamošnjeg lokalnog biznismena, Olzhasa Hudaibergenova, koji je ponudio platiti kaznu umjesto Zhademova. “Bio sam oduševljen njegovom gestom, to je dokaz da romantika još postoji”, rekao je biznismen koji je na kraju platio pola kazne. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,