Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Romantično Jezero ljubavi u pustinji blizu Dubaija je nova omiljena turistička destinacija

Preuzmite sliku

Jezero ljubavi u obliku dva spojena srca, koje se nalazi u pustinji u okolini Dubaija, nova je omiljena turistička destinacija romantičnih parova u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dubai je svetskoj javnosti najpoznatiji po neboderu Burj Khalifa i ostrvu u obliku palme, ali to svakako nisu jedine stvari koje ovaj nevjerovatan grad ima da ponudi turistima. Jedan od njegovih skrivenih dragulja je i Jezero ljubavi, koje se nalazi u blizini oaze Al Kudra. Ono se prostire na 550.000 kvadratnih metara i najbolje izgleda kada se gleda iz ptičje perspektive, prenosi City Magazine.

  • Jezero ljubavi, u obliku dva spojena srca, okruženo je svojevrsnim prstenom od različitog rastinja. Tu je zasađeno oko 16.000 stabala, na hiljade zasada cvijeća, uključujući i onih crvene begonije, a između prstena i jezera je ovim biljkama ispisana reč „ljubav“ na engleskom (Love).

  • Svjetska javnost je za ovo neobično jezero saznala u novembru 2018, kada je šeik Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum objavio fotografiju Jezera ljubavi na svom Instagramu sa porukom: „Za sve vas“.

    Pogledajte u video klipu u produžetku kako izgleda ovo prelijepo jezero.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,