Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji narkomani, ubili bebu metadonom

beba metadon
Preuzmite sliku

Osuđeni na devet i četiri godine zatvora.

\"bebaOvisnici od droge Jamie Green i Sonia Britton ubili svoje jednogodišnje dijete dajući mu mjesecima metadon kada su htjeli da ga malo smire. Roditelji, koji su se u međuvremenu opijali, tek poslije pet sati vidjeli da je dječak umro.

Dečak je preminuo pošto mu je otac dao posljednju dozu koja je bila jednaka dozi za odrasle koji se odvikavanju od heroina, piše Daily mail.

Policija je utvrdila da su njih dvoje dijete liječili osam mjeseci metadonom, koji je im je bio prepisan jer su oboje bili na odvikavanju od težih droga.

Kako su istraga i obdukcija utvrdile, djetetu su nožice bile prljave, pelena nepresvučena i benkica uflekana metadonom, a količina ove supstance u njegovom organizmu svjedočila je da je umrlo od prekomerne doze.

Metadon je medicinska zamjena za heroin, koja se daje ovisnica u procesu odvikavanja i koju s roditelji nesretnog djeteta dobijali na recept.

Otac je osuđen na devet godina zatvora jer je on dao dječaku smrtonosnu dozu metadona, a majka je osuđena na četiri godine jer je to dopustila.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: