Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Restoran-avion: Utjeha ljudima kojima u jeku pandemije nedostaju putovanja

Preuzmite sliku

U glavnom gradu Nigerije Abuji otvoren je restoran po uzoru na interijer aviona, a što nudi poseban doživljaj ljudima koju zbog pandemije COVID-19 ne mogu putovati svijetom.

Restoran “Urban Air“ kompletnim interijerom podsjeća na avione, od sjedišta i zidova, do slika neba koje nalikuju avionskim prozorima. Česte poruke iz “pilotske kabine“ daju puni ugođaj zaljubljenicima letenja. Vlasnik restorana Ugo Young kazao je da je uvijek želio otvoriti jedinstven ugostiteljski objekt, a da je na ideju restorana-aviona došao početkom pandemije COVID-19 koja je paralizirala globalni avio-prevoz.

“Imao sam dosta nedoumica, ali sam odlučio krenuti u ovaj posao i znao sam da ću bar biti prvi u nečemu, bez obzira hoće li se finansijski to isplatiti“, kazao je Young.

  • U restoranu su odvojene tri sekcije i to ekonomska, trgovačka i biznis klasa, ali cijene usluga su identične u svim klasama. Young je također kazao da je njegov restoran prilika za ljude kojima nedostaje letenje avionom, ali da je ujedno i prilika za one koji nikada nisu ušli u avion. Dodao je da je to prilika i za ljude koji se boje letenja avionom jer u ugodnom ambijentu mogu ručati ili rješavati se fobije.

    “Skoro mjesec dana radimo i svaki dan je restoran pun nasmijanih ljudi. Planiram da i u drugim nigerijskim gradovima otvorim lanac restorana u ovom konceptu“, zaključio je Young.

  • Tomewa Terabo je kazala da dolazi u novi restoran jer je podsjeća na divna putovanja koja joj nedostaju. “Fotografije iz ovog restorana su identične onim iz aviona. Molimo se da što prije dođu dani kada ćemo ponovo moći putovati avionima bez restrikcija”, kazala je Terabo.

    Nana Adamu također je kazala da uživa u posebnom ugođaju restorana iako nikada u životu nije ušla u avion. “Najveća želja mi je putovati avionom, ali nisam imala priliku. Zato sam danas došla ovdje s prijateljicama. Nevjerovatno je ovo mjesto, napravile smo mnogo fotografija”. (AA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,