Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Razigrani delfin posjetio kupače u Neumu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Simpatična, a sudeći prema riječima kupača i svakidašnja situacija dogodila se proteklog mjeseca u Neumu, koju su posmatrači zabilježili svojim mobilnim telefonima, piše Tuzlanski.ba.

Naime, kupačima u vodi je prišao delfin, kojem se očigledno svidjelo društvo u kojem se nalazio, a sudeći prema reakcijama kupača, ni kod njih nije manjkalo uživanja u novom društvu.

Kupači kažu da je ovaj razigrani delfin redovan gost u Neumu, a svojom „igrom“ u vodi, zadivio je i brojne druge građane, koji su se okupilo na plaži posmatrajući skakanje i plivanje ove predivne životinje oko ljudi. Prema istraživanjima, delfini imaju sposobnost prepoznavanja i pamćenja, stoga ne iznenađuje ni komenantar jednog od građana o tome da je ova životinja na toj lokaciji redovni posjetilac.

Delfini su izuzetno razigrane i radoznale životinje. Često se igraju jedni s drugima, igraju se među algama, ali se također igraju i sa drugim vrstama, npr ljudima, pa čak i psima. Radi se o životinjama koji ne pomažu samo drugim delfinima. Čini se da njihova empatija ne poznaje granicu, jer je zabilježeno kako pomažu ljudima u nevolji, pa čak i kitovima mnogo većim od sebe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,