Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Radnica otkrila koji dio supermarketa uvijek trebati izjegavati

Preuzmite sliku

Nekadašnja radnica u supermarketu otkrila je zanimljive i poprilično odvratne detalje o radu u jednoj od najpopularnijih trgovina hrane u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Žena iz jugoistočne Engleske radila je u supermarketu sedam godina, do 2014., i tvrdi da je uživala jer joj je to bio prvi pravi posao. Bivša zaposlenica supermarketa priznala je da je tamo stekla doživotne prijatelje i našalila se da su u maloprodaji dobra prijateljstva ključna za preživljavanje. Radila je s nekim odličnim poslovođama koji su se iskazivali za svoje osoblje, ali i s nekima koji nisu bili tako sjajni, prenosi The Sun.

Izbjegavajte zahode

Navela je i neke odvratne aspekte rada u supermarketu.

“Bila sam Prva pomoć, za što sam mislila da je plemenita stvar. Međutim, budući da sam radila u studentskom gradu, bilo je dosta opijanja studenata. To je značilo da sam bila čistačica povraćotine. Jedan student je čak povratio na mene dok sam mu donosila kantu. To bi bila daleko najodvratnija stvar koja mi se dogodila. Tu su i zahodi. Zahodi su druga razina, ako ste mušterija, samo ih pokušajte izbjegavati – čak i zahode kojima se služi osoblje”, priznala je.

Prisjetila se slučaja u kojem neko od zaposlenika svakoga dana ne bi puštao vodu nakon velike nužde, uprkos brojnim upozorenjima.

Budite ljubazni prema osoblju

Bivša radnica u supermarketu otkrila je da je najbolje doba dana za kupovinu između 7 i 8 sati ujutro, oko 11 ili 20 sati. Naglasila je da kupci često postanu predmet ismijavanja kada su grubi prema zaposlenicima trgovine, stoga je potaknula kupce da budu ljubazni.

“Nešto što iznenađuje ljude je koliko je pekarskih proizvoda zamrznuto! Moj posao u pekari bio je da odmrznem pekarske proizvode ili ih ponekad stavim u pećnicu na 20 minuta. Malo toga se peče u trgovini. Ipak, grozno je koliko se toga baci, pogotovo pekarskih proizvoda. Na kraju smjene sve se baca. Kada sam tamo radila, borila sam se da ostatke pošaljem beskućnicima, ali to bi došlo s hrpom pravnih poteškoća, iako mislim da bi sada situacija bila drugačija”, dodala je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,