Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

\”Kraljica cipela\”: Amerikanka ima 16.400 pari obuće

shoe-collection 2322386k
Preuzmite sliku

Amerikanka iz Kalifornije, Darlene Flynn (57) u svojoj kolekciji čuva 16.400 pari cipela, čime je oborila vlastiti rekord u posedovanju najveće kolekcije obuće na svijetu.

\"shoe-collection\”Kraljica cipela\”, počela je opsesivno kupovati obuću nakon razvoda 2001. godine. Do 2006. već je posjedovala 7.765 pari cipela, što je bilo dovoljno za Ginisovu knjigu rekorda. Sada, kada se njena kolekcija, koja vrijedi oko 500.000 dolara, udvostručila, Darlene će još jednom biti upisana kao svjetska rekorderka po broju cipela.

Amerikanka je toliko opsjednuta cipelama da skuplja i nameštaj u obliku cipela, umjetnine čija su tema cipele, odjeću, čajnike, telefone, posuđe i minijaturne figure od porculana. \”Ne znam zašto sam odabrala cipele. Jednostavno ih volim i to se otelo kontroli. Volim da su oko mene, da ih gledam i razmišljam o mojim putovanjima širom svijeta\” – rekla je Flynn. 

Jednom je putem stranice za kupovinu \”eBay\” pokušala da kupiti kuću u obliku cipele, ali je drugi kupac pretekao, prenose američki mediji. \”Ja bih živjela u cipeli pod uslovom da je dovoljno velika da u njoj stanu sve ostale cipele koje posedujem\” – rekla je Flynn.

\"Darlene-Flynn

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: