Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

“Dragi gosti, uzmite svoje poklone i idite kući. Mlada je pobjegla sa kumom!”

kum mlada
Preuzmite sliku

Dogodovštine sa jesenjih svadbi koje se samo viđaju na filmovima, gotovo svake godine obilježe bar jedno veselje u gradu na Moravi i okolini.

kum mladaMjesecima i godinama unazad u Čačku se prepričava kako je mlada sa svadbe pobjegla za bubnjara iz benda koji je zabavljao goste. Pamti se kako je grom udario u restoran gdje je bilo slavlje i rastjerao svatove, kako je policija morala razdvajati zavađene prijatelje i pritom privela tridesetak osoba.

Sjećanje na sve ove scenarije nedavno je osvježio najnoviji događaj, i to onaj iz rubrike ‘Vjerovali ili ne’, kada je mladoženja na svadbenom veselju zatekao svoju mladu i vjenčanog kuma u veoma prisnom odnosu. “Poštovani gosti, molim vas, uzmite natrag vaše poklone, i idite svojim kućama. Jer, mlada je pobjegla sa svadbe, i to za kuma, koji nas je upravo vjenčao“!

Ovako se prije dvadesetak dana u jednom od čačanskih ugostiteljskih objekata, gdje su svadbe u jesenjem razdoblju gotovo svakodnevna pojava, svojim svatovima obratio mladoženja. U čudu, bez riječi, gosti su se pokupili i ostavili ovog Čačanina da tuguje za svojom životnom izabranicom.

“Svadba je tekla po planu. Završilo se vjenčanje. Mlada je otišla u svoju sobu da se presvuče. Pošto je nije bilo dugo, mladoženja je otišao potražiti. Kada je otvorio vrata sobe, imao je šta i vidjeti. Njegov izabrani kum ležao je sa njegovom ženom na krevetu. Bili su, u najmanju ruku rečeno, veoma prisni”, ispričao je za Nezavisne novine I. P., jedan od svatova sa propale svadbe.

Mladoženja je, potom, njih dvoje izbacio iz restorana, a onda se obratio svatovima i zamolio ih da odu kućama… Tako se veselje završilo… Nesretni domaćini morali su, ipak, da plate sve troškove u restoranu, iako večera nije bila ni poslužena“.

Često se dešava da se na svadbi svatovi potuku, i to najviše oko glazbe. Najžešća tučnjava dogodila se prije izvjesnog vremena, kada je morala reagirati policija. Tada je čak tridesetak osoba, među kojima i desetak žena, bilo privedeno. Nije rijedak slučaj da mladoženja zbog pretjeranog pijanstva ne dočeka sa svatovima kraj veselja, a u posljednje vrijeme i mlade ponavljaju praksu mladoženja.

Tuzlanski.ba / Bljesak.info

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: