Četvrtak, 3. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Putnici oduševljeni: Majka i kćerka zajedno u pilotskoj kabini

,,Moji roditelji su oboje piloti pa sam i ja krenula njihovim stopama.”, kaže pilotkinja Donna Garrettiz Los Angelesa, čija je majka Suzy Garrett prva pilotkinja američke aviokompanije SkyWest.

Nadahnuta pričom svoje majke, koja je prošla trnoviti put u svoje vrijeme kako bi postala pilotkinjom, danas s ponosom leti iznad oblaka upravljajući avionima kompanije u kojoj je zaposlena i Suzy.  Mama i kćerka se zbog prirode posla rijetko viđaju, ali na 30. rođendan kompanije kolege i šefovi priredili su im iznenađenje – prvi put majka i kćerka su zajedno upravljale zrakoplovom.

 • Sve se dogodilo 4. i 5. septembra prošle godine, a superžene su upravljale zrakoplovom CRJ700 na relacijama između Kalifornije i Utaha. Fotografije i događaj tek su nedavno postali viralni, piše CNN

  ,,To je bilo nešto zaista posebno. Kolege i putnici bili su oduševljeni, a za nas je to bilo najemotivnije i najljepše iskustvo koje sam prošla sa svojom kćeri.“, kaže Suzy. Odlično se razumiju.

  ,,Dobar smo tim. Bilo nam je zabavno te me obuzeo osjećaj časti i ponosa što sjedim pored moje mame.”, dodala je Donna. Ova zajednička fotografija u pilotskoj kabini zapravo je simbol prekretnica svih nedaća s kojima se suočavaju pilotkinje.

 • ,,U moje vrijeme jedini način da žena postane pilot bilo je pridruživanje vojsci, ali za to nisam bila dovoljno visoka. Upisala sam zrakoplovnu školu, dugo radila kao instruktor leta, a tek kasnije sam počela pilotirati za pravu aviokompaniju.”, kaže Suzy.

  ,,Odrastala sam gledajući mamu u ulozi pilotkinje, ali tek kad sam nastavila njenim stopama, shvatila sam koliko je njoj bilo teško ostvariti san.”, kaže Donna. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,